Oregon, USA:

Reparatør publiserte kvinnes nakenbilder

En telefonreparatør lastet opp en kvinnes nakenbilder på Facebook-profilen hennes. Nå har Apple betalt.

PUBLISERT: En telefonreparatør skal ha publisert en kvinnes nakenbilder på Facebook, mens hun hadde mobilen på reparasjon. Foto: Shutterstock / NTB
PUBLISERT: En telefonreparatør skal ha publisert en kvinnes nakenbilder på Facebook, mens hun hadde mobilen på reparasjon. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple og en kvinne bosatt i Oregon i USA har inngått forlik etter at en Apple-godkjent mobilreparatør skal ha lastet opp nakenbilder fra mobilen hennes til Facebook, så det så ut som hun hadde lastet dem opp selv.

Det melder flere medier, blant annet The Guardian og The Telegraph.

Apple har gått med på å betale kvinnen et ukjent antall millioner dollar i oppreisning, ifølge The Guardian.

Kvinnen leverte mobilen sin til reparasjon i januar 2016, og det var da reparatørene skal ha lastet opp «ekstremt personlig og privat materiale» til både kvinnens egne Facebook-profil og andre steder på internett.

- Fryktelig krenkelse

Apple bekrefter hendelsen overfor både The Guardian og The Verge. Sistnevnte skriver at det skal ha vært to reparatører involvert, og at de lastet opp flere nakenbilder og en video med seksuelt innhold. Kvinnen ble gjort oppmerksom på dette av en venn av henne som hadde sett bildene på Facebook.

- Vi tar personverk og sikkerheten til våre kunders data ekstremt alvorlig, og har en rekke rutiner på plass for å sørge for at data er beskyttet gjennom reparasjonsprosessen, sier en talsperson for Apple til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer