Oregon, USA:

Reparatør publiserte kvinnes nakenbilder

En telefonreparatør lastet opp en kvinnes nakenbilder på Facebook-profilen hennes. Nå har Apple betalt.

PUBLISERT: En telefonreparatør skal ha publisert en kvinnes nakenbilder på Facebook, mens hun hadde mobilen på reparasjon. Foto: Shutterstock / NTB
PUBLISERT: En telefonreparatør skal ha publisert en kvinnes nakenbilder på Facebook, mens hun hadde mobilen på reparasjon. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple og en kvinne bosatt i Oregon i USA har inngått forlik etter at en Apple-godkjent mobilreparatør skal ha lastet opp nakenbilder fra mobilen hennes til Facebook, så det så ut som hun hadde lastet dem opp selv.

Det melder flere medier, blant annet The Guardian og The Telegraph.

Apple har gått med på å betale kvinnen et ukjent antall millioner dollar i oppreisning, ifølge The Guardian.

Kvinnen leverte mobilen sin til reparasjon i januar 2016, og det var da reparatørene skal ha lastet opp «ekstremt personlig og privat materiale» til både kvinnens egne Facebook-profil og andre steder på internett.

- Fryktelig krenkelse

Apple bekrefter hendelsen overfor både The Guardian og The Verge. Sistnevnte skriver at det skal ha vært to reparatører involvert, og at de lastet opp flere nakenbilder og en video med seksuelt innhold. Kvinnen ble gjort oppmerksom på dette av en venn av henne som hadde sett bildene på Facebook.

- Vi tar personverk og sikkerheten til våre kunders data ekstremt alvorlig, og har en rekke rutiner på plass for å sørge for at data er beskyttet gjennom reparasjonsprosessen, sier en talsperson for Apple til The Guardian.

- Da vi fant ut om denne fryktelige krenkelsen av våre regler hos en av våre leverandører i 2016, tok vi umiddelbart grep og har siden den gang fortsatt å styrke våre rutiner, sier talspersonen.

SELGER NAKENBILDER: Lene Angelica Nilsen, kjent fra «Paradise Hotel», måtte ty til en ny karrierevei da coronaviruset inntraff. Reporter: Jonas Scheie Hammer / Video: Kine Falch Vis mer

Kjent gjennom søksmål

Hendelsen ble kjent fordi selskapet reparatørene var ansatt i refunderte kostnaden til Apple, så saksøkte sitt eget forsikringsselskap fordi de nektet å dekke utgiften. Deretter gikk Apple til sak for å få fjernet sitt navn fra søksmålet, noe de fikk. Det var først nå, flere år seinere, at merkenavnet Apple offisielt ble koblet til hendelsen, gjennom et urelatert søksmål, skriver The Verge.

En rekke advokater har likevel tidligere sagt at den opprinnelige saken «åpenbart» handlet om Apple, selv om merkenavnet ikke konkret var nevnt i søksmålet.

Begge de involverte reparatørene har fått sparken fra firmaet de jobbet i.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer