Ålesund:

Restaurant beklager etter coronautbrudd

- Vi er veldig lei oss.

BEKLAGER: Restaurant Toldboden beklager etter smitteutbrudd i Ålesund. Foto: Halvard Alvik, NTB (FRB)
BEKLAGER: Restaurant Toldboden beklager etter smitteutbrudd i Ålesund. Foto: Halvard Alvik, NTB (FRB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et krafig smitteutbrudd i Ålesund, går restauranten Toldboden nå ut på Facebook og beklager at gjestene deres har blitt smittet.

- Vi på Toldboden er veldig lei oss for den belastningen vi har påført våre gjester i forbindelse med utbruddet i helgen. Dette ble en erfaring vi gjerne skulle vært foruten, skriver restauranten.

Flere gjester ved spisestedet skal ha fortalt til NRK at de satt altfor tett, at de kun ble servert alkohol, og at det var allsang.

Politiet har ikke iverksatt etterforsking av spisestedet i forbindelse med det siste smitteutbruddet i byen.

- Så langt har ikke kommunen anmeldt restauranten til politiet, men om det skjer må vi selvsagt vurdere det, sier påtaleleder hos politiet i Møre og Romsdal, Elin Drønnen til kanalen.

Strammet inn

Fra torsdag forrige uke til mandag inneværende uke hadde over 40 personer testet positivt for corona i Ålesund.

Fra natt til tirsdag ble det derfor innført en rekke innstramminger i Ålesund, Sula og Giske, som gjelder fram til 10. mai.

De nye tiltakene innebærer blant annet forbud mot arrangementer og stengte ølkraner. I tillegg må treningssentre, svømmeanlegg og andre kultur- og underholdningssteder stenge. Tiltakene gjelder fram til 10. mai.

– Vi har opplevd en oppblomstring og den mest alvorlige situasjonen som vi har hatt hittil i pandemien, sa Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) da nye tiltak ble lagt fram mandag ettermiddag.

Påbud om hjemmekontor når det er praktisk mulig, samt påbud om munnbind ble også innført. Organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne innendørs stanses, med unntak av for toppidrettsutøvere.

Undervisningen på universitet, høgskoler og fagskoler skal foregå digitalt. Lokalene skal være stengt for elever og studenter, men bibliotek og lesesaler kan likevel være åpne.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer