Restauranteier fortviler: - Må stoppe

Fikk sjokk av strømregninga, og hengte den opp i vinduet. Nå stålsetter eieren av pizzarestauranten seg for vinteren.

STRØMSJOKK: Daglig leder av Café di Roma så seg nødt til å gjøre noe etter at han leste strømregninga. Foto: Odd Roar Lange
STRØMSJOKK: Daglig leder av Café di Roma så seg nødt til å gjøre noe etter at han leste strømregninga. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

De skyhøye strømprisene har sendt sjokkbølger gjennom Norge, og fått flere bedrifter til å slå alarm.

Dag Fjell (57), som har drevet den lille pizzarestauranten Café di Roma på Grünerløkka i Oslo i ti år, fikk såpass bakoversveis av strømregninga at han hengte den opp i vindusruta.

- Dette går ikke

Strømregninga, som dekker september, oktober og november, ligger på 86 198 kroner - skyhøyt over det han er vant til.

- Jeg gjorde det for å få litt bevegelse, få folk til å skjønne at dette går ikke. Noe måtte vi gjøre for å få oppmerksomhet om dette, sier han til Børsen.

- Vi kan ikke godta at de setter opp prisen hele tida.

Til Avisa Oslo, som først omtalte saken, sier Fjell at bedriften står i sin vanskeligste økonomiske situasjon noensinne - verre enn under pandemien.

STRØMPROBLEMER: Dag Fjell har drevet Café di Roma i ti år. Den økonomiske situasjonen er verre enn under pandemien, sier han. Foto: Privat
STRØMPROBLEMER: Dag Fjell har drevet Café di Roma i ti år. Den økonomiske situasjonen er verre enn under pandemien, sier han. Foto: Privat Vis mer

Familiebedrift

Normalt har de en strømregning på rundt 10 000 i løpet av en måned, forteller han.

Han omtaler den skyhøye regninga som «uforståelig», noe som fikk ham til å lure på om det var noe galt med det elektriske anlegget. Men det var det ikke. Han skal heller ikke ha brukt mer strøm enn vanlig.

- Hvis dette fortsetter, klarer vi ikke betale. Vi er en liten familiebedrift og det er bare så vidt det går rundt. Det er ikke millioner på konto som vi kan betale med, sier han til Børsen.

- Det blir vanskelig å betale våre tre til fem ansatte, sier han.

Han er urolig for årstida vi nå går inn i, da de må bruke mye strøm.

STRØMREGNING: I vinduet på pizzarestauranten er strømregninga hengt opp. Foto: Odd Roar Lange
STRØMREGNING: I vinduet på pizzarestauranten er strømregninga hengt opp. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Vi må varme opp lokalet. Hvis det ikke holdes varmt, kommer ingen og spiser. Folk vil ikke sitte med jakker inne og spise.

- Må stoppe

Tidligere denne måneden kunngjorde regjeringen at de setter av tre milliarder i krisestøtte for å hjelpe norske bedrifter gjennom strømkrisa.

Ifølge Fjell har de ikke fått noe strømstøtte. Han tror de faller utenfor ordningen.

Regjeringens innsats for å få bukt med prisproblemet er for dårlig, mener fjell. Strømkrisa gjør at de rike blir rikere, framholder han.

Nå ber han om at myndighetene tar grep:

- De må stoppe det. De må sette en fastpris, at det ikke skal øke mer enn det. Ferdig! Det er ikke en pandemiperiode som varer i ett eller to år. Dette går ikke over.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer