Restauranter innfører kleskode på Mallorca

På grunn av «antisosial atferd blant fulle turister».

OVERSVØMMES: Playa de Palma på Mallorca oversvømmes av fulle britiske turister, ifølge lokale myndigheter. Arkivfoto: Marcin Nowak / Shutterstock / NTB
OVERSVØMMES: Playa de Palma på Mallorca oversvømmes av fulle britiske turister, ifølge lokale myndigheter. Arkivfoto: Marcin Nowak / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Elleve strandrestauranter på Mallorca går nå til det drastiske skritt å innføre kleskode for kundene. Årsaken er en «bølge av antisosial atferd blant fulle turister», skriver britiske The Guardian.

Flertallet av de aktuelle restaurantene befinner seg i Playa de Palma. De legger nå ned forbud mot gjester som:

  • kommer med bar overkropp
  • har på seg fotballskjorte

Kvalitetsstempel

Det nye tiltaket er i tråd med kvalitetsstempelet Palma Beach.

- Det vi prøver å kommunisere, er tanken om at for å komme inn må du dusje eller skifte antrekk. Du kommer ikke inn her i strandklær, og du kan ikke komme rett inn fra drikking i gata, sier Juan Miguel Ferrer i Palma Beach til The Guardian.

Turistbransjen på middelhavsøya har nylig opplevd en bølge av turister som tilsynelatende er mer opptatt av å drikke enn å utforske lokale gastronimiske gleder eller miljøet.

Ifølge Ferrer bruker de så vel gata som stranda som fyllearena, og han mener problemet er verre nå enn før pandemien.

- De ankommer hotellet rundt 10 om formidagen, og når klokka runder 14, kan de ikke engang stå oppreist. De er helt dritings, og til og med vennene deres lar dem ligge på fortauet, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.