Restaurantsjef føler seg lurt av regjeringen

Erik Jensen punget ut 200 000 for å holde de ansatte i jobb, mens han ventet på regjeringens lønnsstøtteordning. Så kom sjokkbeskjeden.

FRUSTRERT: Daglig leder ved Fredrikkes Restaurant, Erik Jensen, følte han fulgte regjeringens oppfordringer til punkt og prikke. Likevel kvalifiserer ikke restauranten for lønnsstøtteordningen. Foto: Privat
FRUSTRERT: Daglig leder ved Fredrikkes Restaurant, Erik Jensen, følte han fulgte regjeringens oppfordringer til punkt og prikke. Likevel kvalifiserer ikke restauranten for lønnsstøtteordningen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fikk sjokk da de la inn en ny betingelse i loven. Det var det ingen som hadde sagt noe om før januar.

Erik Jensen, daglig leder ved Fredrikkes Restaurant i Steinkjer, er oppgitt. Restauranten han driver trodde fullt og helt at de ble omfattet av regjeringens lønnsstøtteordning, som ble lagt fram før jul. Men slik ble det ikke. Det koster ham dyrt.

Mer om hvorfor det ble sånn kommer vi tilbake til.

Vanskelig valg

For i oktober åpnet Fredrikkes Restaurant i det nye O2-bygget i Steinkjer. Der hadde kommunen et ønske om at det skulle åpnes en restaurant, og det var nettopp det Jensen gjorde.

Etter mange måneders planlegging åpnet de dørene i oktober, som virket som et godt tidspunkt da hele landet akkurat hadde blitt gjenåpnet.

Det tok som kjent ikke lang tid før omikron sendte Norge inn i en ny delvis nedstengning, og Jensen sto foran valget: Skulle han permittere de ansatte eller ikke?

Det var mens han satt med dette regjeringen varslet at de ville komme med en lønnsstøtteordning. Etter en del diskusjon om taket på ordningen, og hvordan det skulle innrettes, ble den presentert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer