- Rett og slett uforståelig

Kjetil Smørås i reiselivsgiganten De Bergenske reagerer på regjeringens behandling av det private næringslivet. Han kaller det «diskriminerende» og «uklokt».

REAGERER: Administrerende direktør Kjetil Smørås i De Bergenske mener det er uklokt med dagens beskatningssystem. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
REAGERER: Administrerende direktør Kjetil Smørås i De Bergenske mener det er uklokt med dagens beskatningssystem. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): I bransjeorganisasjonen Norsk Industris årlige konjunkturrapport kom det fram at flere i bransjen reagerer på retorikken mot det private næringslivet.

Norsk Industri mener behandlingen av private eiere som investerer i Norge må bedres. Det vises til at eierskatten i åra 2021-2023 nesten er doblet, og at økt formuesskatt og utbytteskatt rammer norske private eiere hardt og svekker bedriftenes kapitalsituasjon og investeringsevne, samtidig som norske bedrifter med utenlandske eiere slipper unna.

Administrerende direktør Kjetil Smørås i De Bergenske er blant dem som reagerer. Han er inne i en tøff tid, med økte kostnader og en skyhøy strømregning.

- Midt i denne krevende situasjonen har regjeringen vist en holdning overfor privatskapte arbeidsplasser som vi er undrende til, sier han til Dagbladet.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker fra lokalkontoret her.

- Diskriminerende

Han mener at dagens skattepolitikk er egnet til å redusere motivasjonen for veldig mange arbeidsgivere som har tatt risiko for å skape en virksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.