Reuters: Ukrainsk korntopp drept

Den kjente korntoppen Oleksiy Vadaturskyj og kona hans ble drept natt til søndag, ifølge guvernøren i Mykolajiv.

DREPT: Generaldirektør i det ukrainske korn-selskapet Nibulon, Oleksiyj Vadaturskyj, ble drept i hjemmet sitt søndag. Foto: Nibulon
DREPT: Generaldirektør i det ukrainske korn-selskapet Nibulon, Oleksiyj Vadaturskyj, ble drept i hjemmet sitt søndag. Foto: Nibulon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Paret skal ifølge guvernøren ha blitt drept i hjemmet sitt, som en følge av angrep på den ukrainske byen Mykolajiv.

- Mykolajiv er en helteby. Hver dag mister vi innbyggere og soldater. I dag mistet byen vår en helt, skriver guvernør Vitaliy Kim på Telegram.

Flere angrep

Vadaturskyj var grunnlegger og eier av et av de største landbruksselskapene i Ukraina, Nibulon. De spesialiserer seg på produksjon og eksport av hvete, bygg og mais.

Guvernøren i Mykolajiv, Vitaliy Kim, skriver på Telegram at det har vært flere angrep på regionen i helga. Natt til søndag, mellom klokka 1 og 5, skriver han at byen ble utsatt for massiv beskytning.

- En rekke infrastrukturanlegg ble skadet. Blant annet et hotell, et sportssenter, to skoler og en bensinstasjon. Boligbygg ble også skadet. Det brøt ut flere branner, skriver Kim.

Han omtaler nattens angrep som et av de største noensinne, ifølge BBC.

Området blir sett på strategisk viktig for russerne å ta, på veien mot havnebyen Odesa.

Ifølge ukrainske Pravda ble Vadaturskyj 74 år. Avisa har snakket med en kilde tett på militæret i Mykolajiv, som angivelig bekrefter dødsfallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.