Corona

Rigger til åpning: - Bånn gass

Afterski-aktørene håper «metern» forsvinner, kanskje allerede til helga. Folk er slitne og lei av å aldri vite hva som skjer i neste uke, sier Hovedorganisasjonen Virke.

KLAR: Tommy Åsheim, eier av utestedet Laaven i Trysil, håper på full fest i helga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR: Tommy Åsheim, eier av utestedet Laaven i Trysil, håper på full fest i helga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tirsdag forrige uke åpnet regjeringen skjenkekranene, men beholdt enmeterskravet og «danseforbud». Det satte en stopper for gleden hos utelivs- og afterski-aktørene.

- Dette er helt katastrofe og hårreisende, sa Tommy Åsheim til Børsen.

Han er eier og driver av Restaurant Laaven, som er Trysils største afterskisted. Nå, halvannen uke seinere, er håpet tilbake. Ifølge VG er det «ventet ny pressekonferanse om gjenåpning mot slutten av denne uka». Dette er ikke bekreftet fra regjeringen ennå.

Åsheim har troa på at det kan komme lettelser i tiltakene nå til helga.

- Endelig åpnes det opp. Jeg har en hel stab som hungrer etter å la folk danse på bordene på lørdag. Vi håper de tar til vettet nå, så vi får gitt gjestene en skikkelig fest, sier han om regjeringen.

- Vi er forberedt

Åsheim håper at «meteren» forsvinner.

- Vi rigger for det. Vi jobber med å løse lørdagen med afterski og nattklubb.

- Er det kort varsel for dere, om lettelsene kommer fredag?

- Det er vanskelig å planlegge. Du skal ha mange folk i sving for å sy sammen den kabalen. Vi er forberedt på dette, vi har folk som kan stille opp og vil jobbe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.