Lederlønn

Riking: - Tåpelig diskusjon

Kjendisforvalter Jan Petter Sissener er ikke bekymret for lederlønnsnivået i heleide, statlige selskap, men han gir likevel venstresiden rett i en ting.

IKKE BEKYMRET: Jan Petter Sissener er ikke bekymret for lønnsnivået i statlige selskaper. Foto: Erlend Aas / NTB
IKKE BEKYMRET: Jan Petter Sissener er ikke bekymret for lønnsnivået i statlige selskaper. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen ledere i statlige selskap skal tjene mer enn 1,7 millioner, som er statsministerens lønn.

Det har både SV og Rødt tatt til orde for etter at Børsen skrev om lønna til lederne i de heleide, statlige selskapene. Lønna, fastlønn pluss bonuser, gikk opp 3,9 prosent. Tar vi bare fastlønna gikk den opp 4,2 prosent.

Samlet sett tjente lederne i de 55 selskapene Børsen undersøkte 139,3 millioner kroner, som gir en gjennomsnittlig lønn på 2,5 millioner.

38 av topplederne tjente i 2020 mer enn Erna Solberg.

- Tåpelig diskusjon

Det får ikke den aksjeforvalter og riking Jan Petter Sissener til å steile.

- Er det statsministerens lønn som er riktig, eller burde statsministerlønnen ligge signifikant over der den er? Det er en tåpelig diskusjon. Man kan ikke bare skru ned lønnen på framforhandlede avtaler heller, sier Sissener til Børsen.

Den best betalte, sjef for kapitalforvaltningsselskapet Argentum, Joachim Høegh-Krohn, fikk utbetalt 7,6 millioner kroner i 2020. Det er 5,9 millioner mer enn statsministeren.

Også Statkrafts Christian Rynning-Tønnesen kunne notere seg for en lønn på over 7 millioner, mens Tone Wille i Posten Norge AS tjente like i underkant av seks millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.