Lego-arving:

Riking angrer: - Sletter alt

- Jeg tviler på at den gamle Lego-grunnleggeren Ole Kirk ville være stolt av sitt oldebarns oppførsel.

BILULYKKE: Anders Kirk Johansen, nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen, tok sin Suzuki Jimny til en verdi på 356 000 kroner ut på isen. Det gikk slik. Video: Anders Kirk Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den steinrike Lego-arvingen Anders Kirk Johansen kjedet seg her om dagen, bestemte han seg for å leve ut guttedrømmen.

44-åringen eier et praktgods i Østjylland der han har flere titalls biler i garasjen.

Tirsdag valgte han seg ut sin 1,3 tonns Suzuki Jimny, til en verdi av 356 000 kroner, og cruiset rundt på isen til sin egen private innsjø.

Det kreative, men ikke fullt så gjennomtenkte påfunnet endte, vel - slik det kanskje måtte gå.

Gikk gjennom isen

- Jeg kjørte noen runder på isen og det var forbanna moro. Da vi målte isen til å være 13,5 cm tykk, trodde jeg at det ville gå. Det gjorde det ikke … Plutselig merket jeg at bilen tippet bakover, før den sank gjennom isen. Jeg måtte kravle ut gjennom vinduet, sa han til danske BT.

Kirk Johansen skal ha luftet ideen for sine Instagram-følgere før stuntet, og fått grønt lys derfra.

Til danske BT sa Kirk Johansen at han er «glad han ikke brukte sin Rolls-Royce.»

Skaper debatt

Kirk Johansen har med en god dose selvironi delt video av stuntet på egne kanaler i sosiale medier.

Det har fått danske toppolitikere til å rase. Både hendelsen, og rikingens lettbeinte holdning til det hele, skaper nå stor politisk debatt i Danmark.

En av dem som reagerer er politiker for Socialdemokratiet, Rasmus Stoklund, som i en Facebook-post fyrer løs mot Lego-arvingen:

- Kanskje det er fordi du ikke har tjent pengene selv at du tar så lett på verdien av dem. Jeg tviler på at den gamle Lego-grunnleggeren Ole Kirk ville være stolt av sitt oldebarns oppførsel.

Stoklund mener det eneste positive med historien er at den «bekrefter at det var bra at Socialdemokratiet gikk til valg for å øke arveavgiften til de rikeste, en lov som trådte i kraft for et drøyt år siden. »

Får støtte

Under posten, som har tusenvis av likes og kommentarer, raser debatten. En politiker fra Det Konservative Folkeparti, gir imidlertid støtte til Lego-rikingen, og retter skytset mot Stoklund:

- Jeg forventet ærlig talt mer sunn fornuft fra din side. Bør danske gründere og familiebedrifter virkelig straffes med tredobbel generasjonsbeskatning - bare fordi de er private selskaper? Det er jantelov av verste sort, skriver han blant annet.

Også De Konservatives gruppeformann, Mai Mercado, langer ut mot Stoklund.

- Var det dumt å kjøre bilen ut på isen? Ja, selvfølgelig. Men gir det oss retten til å skattlegge familieeide bedrifter enda mer? Nei, selvfølgelig ikke.

Snur

Den voldsomme debatten virker til å ha gått inn på hovedpersonen selv, som nå tar bladet fra munnen. Kirk Johansen understreker overfor avisa BT at det var en ulykke.

- Hadde jeg visst utfallet, hadde jeg aldri kjørt ut på isen! Jeg beklager absolutt å ha skadet Suzukien og ser fram til at det snart blir en bil igjen.

Han legger til:

- Det er trist at en så morsom, åpen og ærlig historie, som ikke har kostet samfunnet ei krone, skal ende slik.

- Oldefar ville vært stolt

Overfor BT svarer han på politiker Stoklunds tiltale:

- Jeg er ganske sikker på at oldefaren min ville være ganske stolt hvis han kunne se hvordan arven blir forvaltet generelt.

Han opplyser overfor danske Ekstra Bladet at han nå sletter videoen av hendelsen. I en Instagram-post skriver han:

«Kjære følgere: jeg hadde aldri trodd at mitt uhell på sjøen i forgårs skulle skape en politisk debatt og føre til så mye sinne blant folk som normalt ikke følger mitt hyggelige liv!».

Han skyter inn at han sletter alt, «også denne beskjeden».

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer