Davos 2022:

Riking-bønn: - Gjør det nå!

Rikinger ber myndigheter om å skattlegge de rike mer, for å bidra til en usikker verdensøkonomi.

RIKING-MØTE: Søndag startet World Economic Forums årlige møte i Davos. I år er også gruppa «Patriotic Millionaires» til stede i den sveitsiske byen. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB

RIKING-MØTE: Søndag startet World Economic Forums årlige møte i Davos. I år er også gruppa «Patriotic Millionaires» til stede i den sveitsiske byen. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka samles rikinger og statstopper fra hele verden til World Economic Forums årlige møte i Davos i Sveits.

Men mens mange av verdens rikeste som samles i den sveitsiske byen gjør mye for å unngå myndigheters skattlegging, tar nå flere til orde for det motsatte.

Ifølge The Guardian har nemlig en gruppe millionærer, som kaller seg «patriotiske millionærer», samlet seg for å protestere mot eliten i Davos.

De krever at rike mennesker skal betale mer i skatt for å gjøre gapet mellom rike og fattige mindre.

- Opprørende

Phil White, en tidligere forretningsmann og medlem av «Patriotic Millionaires UK», er ikke nådig i sin kritikk av toppmøtet.

- Mens resten av verden kollapser i en økonomisk krise, møtes milliardærer og verdensledere til dette private arrangementet for å diskutere vendepunkter i historien, sier han til avisa, og legger til:

- Det er opprørende at våre politiske ledere lytter til de som har mest. De vet minst om de økonomiske konsekvensene av denne krisen, og mange av dem betaler utrolig lite skatt. Det eneste troverdige resultatet av denne konferansen er å skattlegge de rikeste, og å skattlegge oss nå. Skattlegg delegatene som deltar i Davos 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.