Riking bråsnur: - Stanser saken

Erik Mamelund saksøkte kommunen etter byggebråk. Nå har det oppstått en dramatisk vending.

- ULOVLIG: Kommunen mener Erik Mamelund ikke har fulgt loven da han blant annet bygget denne trappa. Partene skulle etter planen møtes i retten om kort tid, men nå har Mamelund satt saken i bero. Foto: Færder kommune
- ULOVLIG: Kommunen mener Erik Mamelund ikke har fulgt loven da han blant annet bygget denne trappa. Partene skulle etter planen møtes i retten om kort tid, men nå har Mamelund satt saken i bero. Foto: Færder kommune Vis mer
Publisert

I oktober i fjor ble det kjent at Erik Mamelund, tidligere toppsjef i revisorgiganten Ernst & Young, ble pålagt å gjennomføre et omfattende rivingsarbeid på hytteeiendommen sin på Tjøme.

Kommunen mener at den tidligere toppsjefen har bygget langt mer enn han har fått lov til da han rev den gamle hytta og førte opp en ny fritidsbolig for noen år siden. Et av de mest omfattende tiltakene Færder kommune har pålagt Erik Mamelund, er å fylle igjen kjelleretasjen.

Det kravet nekter den tidligere EY-toppen å imøtekomme, og varslet i stedet at han ville saksøke kommunen for å beholde luksushytta slik den står i dag.

- Enige om stans

Partene skulle etter planen møtes i retten 20. november. Nå skriver Tønsbergs Blad, gjengitt av Øyene, at domstolsbehandlingen er satt i bero, og at det foreløpig ikke blir noen behandling i retten.

- Partene er enige om å stanse saken, sier kommunedirektør Kristin Nilsen til avisa.

Tønsbergs Blad skriver at Mamelund nå vil søke om etterhåndsgodkjenning av noen av tiltakene framfor å kjøre en rettssak. Han vil imidlertid ikke utdype avgjørelsen.

- Ingen kommentar, skriver Mamelund i en tekstmelding til Børsen.

- Må bekjempe urett

Mamelund har tidligere presisert at han mener saken er prinsipielt viktig.

- Vi har gitt alle opplysninger og fulgt all veiledning fra kommunen fram mot ferdigattest. Vi har vært i god tro, og er det fortsatt. Hadde kommunen hatt innvendinger i byggeprosessen og fram til ferdigattest, hadde vi naturligvis tilpasset oss. Vi mener kommunens vedtak er ulovlig, skrev han i en tekstmelding til Børsen tidligere i år.

- Det er dessverre ikke mulig å unngå rettslig behandling av saken. Vi må fremme rett og bekjempe urett.

Det var etter et tilsyn i 2021 at Mamelund fikk servert den omfattende lista med krav om å rette opp i hele åtte tiltak som kommunen mener er ulovlige.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer