Riking dømt til døden

Funnet skyldig i bestikkelser og flerkoneri.

DØMT: Lai Xiaomin er dømt til døden for korrupsjon og flerkoneri. Foto: AFP / NTB
DØMT: Lai Xiaomin er dømt til døden for korrupsjon og flerkoneri. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den kinesiske rikingen Lai Xiaomin er dømt til døden, skriver danske BT.dk.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er han funnet skyldig i å ha mottatt mer enn 1,5 milliarder i bestikkelse fra 2008 til 2018. Han er også dømt for bigami, det vil si at han hadde flere koner.

Erkjente seg skyldig

Saken ble rullet opp i 2018, da Lai ble arrestert. De skal da han funnet ut at han eide flere luksuriøse boliger, dyre klokker, biler, gull og kunstsamlinger. Det ble også funnet store mengder kontanter i hjemmet hans.

Ifølge dommen skal også alle Lais personlige eiendeler beslaglegges.

Lai erkjente seg skyldig i å ha tatt imot bestikkelser og bigami da han møtte i retten i august i år, skriver The Standard.

Rikingen skal ha utnyttet flere offentlige stillinger han hadde i 10-årsperioden det er snakk om, blant annet i Huarong, som er en statlig finansiell institusjon.

Da skal han ha sikret både seg selv og selskaper han var involvert i ulovlig fortjeneste.

Han skal også ha sikret andre ulovlig fordeler gjennom andre tjenestemenn.

Bodde med annen kvinne

Lai skal ha hatt en i overkant offensiv holdning til sin ledelse av Huarong, mener retten. Han utvidet raskt ved å etablere dusinvis av datterselskaper og filialer, noe som gjorde Huarong til et finanskonsern som drev med både bank, verdipapirer, investeringer, og finansielle tjenester. Dette gjorde at banken avvek fra sine hovedfunksjoner, mener retten.

Lai skal også ha vært gift, samtidig som han bodde sammen med, og hadde to barn med, en annen kvinne. Også det ble han dømt for.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer