Riking drept - bekjent pågrepet

Teknologi-gründer Bob Lee ble funnet knivstukket på gata tidligere denne uka. Nå er en bekjent pågrepet for drapet.

DREPT: Gründer Bob Lee. Foto: MobileCoin
DREPT: Gründer Bob Lee. Foto: MobileCoin Vis mer
Publisert

Det var natt til tirsdag forrige uke at den kjente teknologigründeren Bob Lee (43) ble funnet knivstukket på gata i San Francisco. Han døde seinere på sykehus.

Lee hadde blant annet en sentral rolle i utviklingen av den mobile betalingstjenesten Cash App, og jobbet i MobileCoine da han ble drept. Det hadde gjort ham til en holden mann, og da han ble drept var hans formue anslått til i overkant av 100 millioner kroner.

Bekjent pågrepet

Innledningsvis gikk det rykter om at Lee var et helt tilfeldig offer, men nå har politiet pågrepet en bekjent av Lee, mistenkt for å stå bak knivstikkingen, skriver CNN.

Den pågrepne 38-åringen har vært eier av et konsulentselskap innen IT-bransjen siden 2010.

Ifølge politiet kjørte de to gjennom sentrum av San Francisco sammen noen timer før Lee ble drept. Dette skal de ha gjort etter en krangel, ifølge Forbes.

Politiet mener drapet «verken er et ransforsøk eller et tilfeldig angrep».

I en uttalelse gir Lees familie uttrykk for stor takknemlighet for at politiet i San Francisco har pågrepet en mistenkt i saken.

- Vårt neste steg vil bli å jobbe sammen med statsadvokaten for å forsikre oss om at denne personen ikke får lov til å skade noen andre eller gå fritt, heter det i en uttalelse fra familien.

Musk-bråk

Drapet skapte også stor oppstandelse i teknologimiljøet i USA, og blant annet Tesla-gründer og Twitter-eier, Elon Musk, sa at hendelsen understreket poenget med at den «voldelige kriminaliteten i San Francisco er forferdelig».

Det fikk den lokale politisjefen Brooke Jenkins til å reagere. Hun kalte Musks uttalelse «hensynsløs og uansvarlig», og at Musk «tok utgangspunkt i ukorrekte omstendigheter» om dødsfallet og «spredte feilinformasjon».

Etter drapet sa toppsjefen i MobileCoin, Josh Goldbard, at Lee var en «dynamo, en naturkraft».

- Han var skapt for den verdenen som blir skapt nå. Han var et barn med drømmer, og uansett hva han forestilte seg, uansett hvor vilt, gjorde han det til virkelighet. Vi vil savne deg, Bob. Vi elsker deg, sa Goldbard.

Før Lee begynte som produktdirektør for MobileCoin i 2021, jobbet han blant annet selskapet Square. Han var også dataingeniør for Google, gründer-rådgiver, og han investerte i selskaper som SpaceX og Clubhouse, ifølge LinkedIn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer