Riking drepte politimann - fikk bot

Den kanadiske sosietetskvinnen Jasmine Hartin er ilagt en bot for å ha skutt og drept en politisjef på Belize.

FIKK BOT: Jasmine Hartin har fått en bot for å ha skutt en politisjef på Belize. Foto: Alaia Belize / YouTube
FIKK BOT: Jasmine Hartin har fått en bot for å ha skutt en politisjef på Belize. Foto: Alaia Belize / YouTube Vis mer
Publisert

Det er to år siden Jasmine Hartin, en kanadisk sosietetskvinne, ble arrestert og siktet for å ha skutt og drept politisjefen Henry Jemmot på Belize. Nå har dommen i saken mot henne falt.

Hun har blitt ilagt en bot på 30 000 dollar for uaktsomt drap. I tillegg må hun gjennomføre 300 timer med samfunnstjeneste og spille inn en video om farene ved «å drikke og ta dumme avgjørelser», skriver The Guardian.

- En tragisk ulykke

Den skjebnesvangre hendelsen fant sted 28. mai 2021. Da skal Hartin og Jemmot, som var venner, ha vært på en fest sammen på øya Ambergris Caye i Belize. Etter hvert gikk de en tur sammen på stranda, der Hartin ga Jemmot en skuldermassasje.

Politisjefen skal så ha gitt Hartin pistolen sin. Etter at hun hadde strevd litt med pistolen, ba han om å få den tilbake. Da gikk pistolen av, og Jemmot ble truffet i hodet og døde.

Omstendighetene har framstått litt uklare, men i et intervju med den kjente journalisten Piers Morgan har Hartin forklart sin side av saken.

- Det var en tragisk ulykke. Jeg kan ikke huske at jeg rørte avtrekkeren. Men jeg holdt den da den gikk av. Det er korrekt, sa Hartin under intervjuet, der hun også innrømmet at hun hadde drukket den kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer