Riking funnet skutt i basseng

Mandag ble Gazprom-rikingen Jurij Voronov funnet skutt i sitt eget basseng. Han er den femte rikingen med Gazprom-bindinger som er funnet død de siste månedene.

DØD: 61 år gamle Jurij Voronov ble natt til mandag denne uka funnet død i sitt eget svømmebasseng. Han døde av skuddskader. Foto: Privat
DØD: 61 år gamle Jurij Voronov ble natt til mandag denne uka funnet død i sitt eget svømmebasseng. Han døde av skuddskader. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Så langt i 2022 er fem høytstående personer med tilknytning til det gigantiske russiske energiselskapet Gazprom blitt funnet døde.

Flere har dødd under uklare omstendigheter.

Mandag ble 61 år gamle Jurij Voronov funnet død i sitt eget svømmebasseng i et eksklusivt nabolag i småbyen Peski nord for St. Petersburg. Han var blitt skutt.

Skutt på kloss hold

Det var natt til mandag at russiske nødetater rykket ut til Voronovs fritidsbolig i Peski, ifølge det lokale russiske nyhetsnettstedet 47 News.

Meldingen gikk ut på et en mann med skuddskader lå død i et basseng.

Da politiet og krimteknikere undersøkte mannen, viste det seg at det var den russiske mangemillionæren Voronov. Han skal ha blitt skutt i hodet på kloss hold.

Det som antas å være pistolen som avfyrte skuddene, skal ha blitt funnet like i nærheten av bassenget.

Undersøker to teorier

Politiet har ikke slått fast hvorvidt Voronov ble drept, og undersøker både om dødsfallet kan skyldes drap eller om 61-åringen kan ha tatt sitt eget liv.

På den ene siden skal flere tomme hylstre ha blitt funnet på bunnen av bassenget, som kan indikere at en annen gjerningsperson står bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer