Riking funnet skutt i basseng

Mandag ble Gazprom-rikingen Jurij Voronov funnet skutt i sitt eget basseng. Han er den femte rikingen med Gazprom-bindinger som er funnet død de siste månedene.

DØD: 61 år gamle Jurij Voronov ble natt til mandag denne uka funnet død i sitt eget svømmebasseng. Han døde av skuddskader. Foto: Privat
DØD: 61 år gamle Jurij Voronov ble natt til mandag denne uka funnet død i sitt eget svømmebasseng. Han døde av skuddskader. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Så langt i 2022 er fem høytstående personer med tilknytning til det gigantiske russiske energiselskapet Gazprom blitt funnet døde.

Flere har dødd under uklare omstendigheter.

Mandag ble 61 år gamle Jurij Voronov funnet død i sitt eget svømmebasseng i et eksklusivt nabolag i småbyen Peski nord for St. Petersburg. Han var blitt skutt.

BAR OVERKROPP: Verdenslederne spøker om Putins bildeseanse i bar overkropp. Video: AP Vis mer

Skutt på kloss hold

Det var natt til mandag at russiske nødetater rykket ut til Voronovs fritidsbolig i Peski, ifølge det lokale russiske nyhetsnettstedet 47 News.

Meldingen gikk ut på et en mann med skuddskader lå død i et basseng.

Da politiet og krimteknikere undersøkte mannen, viste det seg at det var den russiske mangemillionæren Voronov. Han skal ha blitt skutt i hodet på kloss hold.

Det som antas å være pistolen som avfyrte skuddene, skal ha blitt funnet like i nærheten av bassenget.

HACKET: I desember 2020 ble Hurtigruten angrepet av ukjente hackere. Dagbladet kan nå avsløre hvem som sto bak angrepet. Hackerne er fortsatt på frifot. Video: Britisk politi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Undersøker to teorier

Politiet har ikke slått fast hvorvidt Voronov ble drept, og undersøker både om dødsfallet kan skyldes drap eller om 61-åringen kan ha tatt sitt eget liv.

På den ene siden skal flere tomme hylstre ha blitt funnet på bunnen av bassenget, som kan indikere at en annen gjerningsperson står bak.

På den andre siden skal ikke fritidsboligens kameraovervåkning ha vist noen andre personer på eiendommen, og Voronov skal ha befunnet seg i økonomiske vanskeligheter.

61-åringen drev et logistikk-selskap som i årevis gjorde forretninger med Gazprom i Arktis. Den russiske stat eier en knapp majoritet av det gigantiske selskapet, som er en av verdens største gassprodusenter.

RØMMER: Russlands invasjon av Ukraina har ribbet flere av Russlands oligarker for noen av deres største verdier. Men noen har klart å komme seg unna. Slik gjorde de det. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Flere dødsfall

Gazprom-direktøren Lenoid Sjulman ble i januar i år funnet død i en fritidsbolig i samme region hvor Voronov hadde sin fritidsbolig. Sjulmans død ble karakterisert som et selvmord, skriver Business Insider.

Det samme ble dødsfallene til gasstoppen Mikhail Watford, som ble funnet død i sin garasje, direktøren Aleksander Tjulyakov, som ble funnet død i sin garsje i St. Petersburg, tidligere visepresident Vladislav Avajev, som ble funnet død i sin bolig Moskva, og Sergej Protosenja, som ble funnet død i sin villa i Spania.

Avajev ble funnet død sammen med sin kone og sine to døtre. Moskva-politiet tror visepresidenten i Gazproms bankavdeling først drepte sin kone og to døtre, og deretter tok sitt eget liv.

Den samme teorien har spansk politi om Protosenja. Da han ble funnet død, ble også hans kone og hans datter funnet skutt og drept, ifølge Business Insider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer