Riking i tennisbane-bråk: - Rene Alcatraz

Mangemillionær Hans Ole Helling risikerer å måtte rive i hytteparadis.

TENNISBANE TIL BESVÆR: Hans Ole Helling har fått Tjøme kommune på nakken etter at han for noen år siden bygget denne tennisbanen på sin fritidseiendom. Nå risikerer han å måtte rive anlegget. Foto: 2022 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA, Meti / 1881
TENNISBANE TIL BESVÆR: Hans Ole Helling har fått Tjøme kommune på nakken etter at han for noen år siden bygget denne tennisbanen på sin fritidseiendom. Nå risikerer han å måtte rive anlegget. Foto: 2022 Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA, Meti / 1881 Vis mer
Publisert

Suzuki-importør og mangemillionær Hans Ole Helling (75) er blant dem som kan skilte med egen prakthytte, brygge, tennisbane og sjøutsikt i ferieparadiset Tjøme.

De siste ti åra har eiendommen vært gjennom betydelige oppgraderinger og utvidelser. Det har igjen ført til at hytteidyllen har slått kraftige sprekker.

Bråk om byggetillatelser, voldsom misnøye blant naboer, og oppfølging fra byggesaksavdelingen i Færder kommune, er blant hovedstolpene i medieomtalen av luksushytta.

Monsterkonstruksjon

Nå blåser det igjen opp til storm rundt fritidsboligen, der Helling risikerer å måtte rive tennisbanen på tomta. Ifølge Tønsbergs Blad, som først omtalte saken, trodde ikke naboene sine egne øyne da tennisbanen begynte å reise seg for noen år siden.

- Rene Alcatraz, har en av naboene tidligere uttalt til avisa.

I sin lite flatterende sammenlikning siktet vedkommende altså til en forstøtningsmur og et gjerde som skal være bygget vesentlig høyere enn godkjent. Ifølge kommunen hadde forstøtningsmuren en rammetillatelse på inntil to meter.

- Faktiske målinger på stedet viser en største høyde mellom terrenget og forstøtningsmuren på i overkant på 5,2 meter, heter det i et tidligere brev fra kommunen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer