Riking må rive i hytteparadis

Nå krever kommunen drastiske tiltak på eiendommen: - Ikke godkjente volumer må fylles med varige masser og mures igjen.

- ULOVLIG: Kommunen mener Erik Mamelund ikke har fulgt loven da han bygget denne trappa. Nå har den tidligere toppsjefen fått servert et vedtak om å rette opp i flere forhold. Foto: Færder kommune
- ULOVLIG: Kommunen mener Erik Mamelund ikke har fulgt loven da han bygget denne trappa. Nå har den tidligere toppsjefen fått servert et vedtak om å rette opp i flere forhold. Foto: Færder kommune Vis mer
Publisert

Erik Mamelund, tidligere toppsjef i revisorgiganten Ernst & Young, står nå overfor omfattende rivingsarbeid på sin hytteeiendom på Tjøme.

Det kommer fram i et nedslående vedtak fra Færder kommune. Etter et tilsyn i fjor, pålegges Mamelund nå å rette opp i hele åtte tiltak som kommunen mener er ulovlige.

Bakteppet er at Mamelund fikk tillatelse til å rive den gamle bebyggelsen og bygge ny fritidsbolig for sju år siden. Det markerer også starten på en voldsom hodepine.

- Må mures igjen

Ifølge Færder kommune har den tidligere toppsjefen bygget mye mer enn han fikk lov til.

Et av de mest drastiske tiltakene som kreves, er at Mamelund nå må fylle igjen kjelleretasjen.

- Det er ikke søkt om og gitt tillatelse til utvidelsen, og kommunen mener derfor at tiltaket er ulovlig. Eier av eiendommen pålegges derfor å endre kjelleretasjen i fritidsboligen slik at den kommer i samsvar med godkjente tegninger, skriver kommunen og forlanger følgende:

- Rettingen må skje ved at de ikke godkjente volumene fylles med varige masser som stein, pukk, betong el., og at åpninger i konstruksjonen mures igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer