Riking-naboer i kunstgress-krangel

Den styrtrike eiendomskongen satte en stopper for naboens kunstgressplaner.

SNARØYA: I rikingparadiset Snarøya har det oppstått en disputt mellom to naboer om kunstgress. Foto: Gulesider
SNARØYA: I rikingparadiset Snarøya har det oppstått en disputt mellom to naboer om kunstgress. Foto: Gulesider Vis mer
Publisert

På Snarøya i Bærum ligger luksuseiendommene som perler på ei snor. Her bor også eiendomskongen Erik Bøhler.

I sommer var hans nabo, Ginny Margrethe Aarskog Pettersen, allerede i full gang med å legge kunstgress på eiendommen sin.

Først mente kommunen at arbeidet ikke trengte godkjenning. Dermed fikk heller ikke Bøhler et nabovarsel, skriver Budstikka, som først omtalte saken.

Men da Bøhler fikk ferten av arbeidet, ble advokat satt på saken.

Riking-tvist

Erik Bøhler har gjennom en lang yrkeskarriere opparbeidet seg en milliardformue på eiendomsimperiet sitt.

Bøhler kan gjennom sitt selskap Macama AS skilte med 350 000 kvadratmeter næringseiendom, ifølge Kapital, som anslår formuen hans til 3,75 milliarder kroner.

Det gjør ham til Norges 108. rikeste person.

Ginny Margrethe Aarskog Pettersen har også litt på bok. Hun er en av arvingene etter Nille-gründeren, som tjente mye på salget av butikkjeden tidlig på 2000-tallet, ifølge Budstikka.

Pettersen hadde en formue på 115,9 millioner kroner i 2020, ifølge skattelistene.

Kommunen snudde

I advokatbrevet til kommunen i juni framgår det at Bøhler «motsetter seg de pågående arbeider». Advokaten krevde byggestans og argumenterte for at arbeidet var søknadspliktig.

Det fikk kommunen til å snu:

«Etter anmodning fra representant for naboeiendom, har vi vurdert saken på nytt. Alt som anses som tiltak etter plan- og bygningsloven (...) er i utgangspunktet forbudt i 30-metersbeltet», skriver kommunen til tiltakshaver Pettersen, ifølge offentlige dokumenter.

ARBEID: I advokatbrevet ble det blant annet vist til dette bildet. Foto: Privat.
ARBEID: I advokatbrevet ble det blant annet vist til dette bildet. Foto: Privat. Vis mer

Bøhler antydet først at naboen ville bygge en «minitennisbane». Dette har Aarskog Pettersen tilbakevist.

Børsen har vært i kontakt med Pettersen, som ikke vil kommentere saken. Det ønsker heller ikke Bøhlers advokat, Kåre Klausen.

Erik Bøhler opplyser til Børsen at han ikke har noen kommentar utover det han sier til Budstikka, som er:

- Det er en pågående byggesak, hvor det nå har kommet inn en søknad, for øvrig vises det til det som framkommer av saksinnsyn.

- Medfører ikke riktighet

Pettersen har nå søkt om dispensasjon for å kunne legge kunstgresset.

I dispensasjonssøknaden fra Pettersens arkitekt, Ola Hoseth, bestrides enkelte av Bøhlers påstander:

«Naboen (...) hevder at 'det er gjennomført betydelige masseutskifting og pukking av grunnen innenfor et stort område.' Dette medfører ikke riktighet.»

«Naboen (...) hevder at 'Arbeidene som nå er utført, vil få store konsekvenser for opplevelsen av eiendommen. Dette må sees i sammenheng med hvordan hagen framsto før arbeidene, med vegetasjon og naturlig topografi. Dette er nå vesentlig endret.' Også dette er en beskrivelse vi ikke kjenner oss igjen i».

«Naboen (..) hevder videre at et mindre felt med kunstgress som er planlagt på eiendommen innebærer at 'Utearealene er betydelig endret' og at kunstgresset framstår som 'en større installasjon'. Heller ikke dette medfører ikke riktighet», heter det i dokumentet.

Videre framholder arkitekten at kunstgresset utgjør et begrenset område, og at det totale uttrykk, opplevelse og bruk av den gresskledde delen av hagen kan heller ikke anses endret ved kunstgressfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer