Gustav Witzøe:

Riking om skatteforslag: - Jeg blir trist

Gustav Witzøe senior går i strupen på Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Han mener partiet er for opptatt av å «ta rikingene».

REAGERER: Laksemilliardæren Gustav Witzøe mener høye utbytter ofte er «en dyd av nødvendighet». Foto: Aftenposten / NTB
REAGERER: Laksemilliardæren Gustav Witzøe mener høye utbytter ofte er «en dyd av nødvendighet». Foto: Aftenposten / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg blir trist av slike angrep, som i realiteten er angrep på norsk industri.

Det skriver laksegründer og SalMar-sjef Gustav Witzøe i en epost til Børsen, og fortsetter:

- Moxnes sager over greina han selv sitter på. Det er jo ingen som høster så store fordeler av kapitalismen som den norske staten. Kapitalismen har skapt velstand og velferd, mens kommunismen Rødt springer ut av har skapt armod, fattigdom og ufrihet, med arbeiderklassen som den store taper.

Kritikere av formuesskatten mener det er en næringsfiendtlig skatt. I forkant av valget i fjor tok laksemilliardær Gustav Witzøe et kraftig oppgjør med skatten overfor Børsen.

Et snaut år seinere retter nå Moxnes skyts mot Witzøe. Rødt-lederen mener det er «tull» at milliardærer skaper arbeidsplasser.

- Folks arbeid skaper milliardærer

- Sånn har det aldri vært, det er jo folks arbeid som skaper milliardærer. Rikingene eier andres arbeid og har dessverre rett til å ta overskuddet. Finnes det noen som tror at Gustav Witzøe har skapt milliardene sine selv? Nei, det er dem som har jobbet for ham som har gjort det. Og så har han fått helt sinnssykt god tilgang på fellesskapets ressurser, nemlig fjordene våre, sier Moxnes og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer