Riking punget ut for Geilo-luksus

Hyttepalasset har vært forsøkt solgt siden 2008. Nå er det klart at en tidligere Kahoot-topp sikret seg en av Norges dyreste hytter.

NYE EIER: Hytta, som bærer navnet «Skarvegløtt», har vært forsøkt solgt fra tid til annen siden 2008. Nå er både kjøper og salgssum blitt kjent. Foto: Oh Shots
NYE EIER: Hytta, som bærer navnet «Skarvegløtt», har vært forsøkt solgt fra tid til annen siden 2008. Nå er både kjøper og salgssum blitt kjent. Foto: Oh Shots Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden ble det kjent at prakthytta i Budalen på Geilo, lenge regnet som landets dyreste på det åpne fritidsmarkedet, omsider er solgt.

Det skjer 13 år - og en håndfull meklere - etter at den først ble lagt ut for salg.

Kjøperen av hytta er ifølge tinglysningen tidligere finanssjef i det norske IT-selskapet Kahoot, Martin Kværnstuen. Selger er vinimportør Steinar Mikkelsen.

- Enormt glade

- Dette er en helt eksepsjonell hytte av meget god kvalitet. Skulle man føre opp noe tilsvarende så er vi på helt andre summer, sier eiendomsmekler Kristian Karlsrud i Nordvik Frogner til Børsen, nå som kjøper og salgssum er blitt kjent.

Ifølge tinglysningen gikk hytta for 39 millioner kroner. Dermed fikk Mikkelsen tilslag på prisantydning.

- Vi har som tidligere nevnt hatt flere muligheter, men stått på nivået og pris. Det har vært en sann glede å samarbeide med selger Steinar og Lena Mikkelsen og vi er veldig glade for at vi nå er i mål. Vi er enormt glade på både kjøper og selgers vegne her – og regner med at kjøper med familie vil få mange fine stunder på Skarvegløtt og Geilo framover, fortsetter Karlsrud.

- 40 000 arbeidstimer

Skarvegløtt, som hytta heter, kunne lokke med «majestetisk landskap omringet av natur i verdensklasse». Det i tillegg til eksklusive løsninger, dobbeltgarasje, seks soverom og fem bad, samt vinkjelleren og innendørs svømmebasseng.

Selger, investor Steinar Andreas Mikkelsen, har vært klinkende klar på at han ønsket en rettferdig pris for hytta han «brukte to år og 40 000 arbeidstimer på å bygge».

Voldsomt priskutt

Da Børsen i fjor omtalte Norges dyreste hytter, var Skarvegløtt et selvsagt objekt i utvalget. Eiendommen har hatt sine runder ringen, med voldsomme priskutt fra 65 til 39 millioner kroner.

Hvorvidt coronapandemien har vært utslagsgivende for salget, er vanskelig å si. At hyttesalget har gått til himmels under pandemien, er derimot ingen overdrivelse.

Bare i fjor kjøpte nordmenn hytter for 33,6 milliarder kroner, ifølge Finansavisen. Selv om det var størst kamp om sjøhyttene, ble det solgt 21,3 prosent flere hytter på fjellet i fjor.

Der ble det omsatt 2900 fritidsboliger, verdsatt til 9 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer