Riking saksøker kommune etter byggebråk

Erik Mamelund mener Færder kommune tar feil om at han har bygget mer enn han fikk lov til på hytta si på Tjøme.

ULOVLIG: Blant de mest omfattende tiltakene Færder kommune har pålagt Erik Mamelund å gjøre, er å fylle igjen kjelleretasjen. Foto: Færder kommune
ULOVLIG: Blant de mest omfattende tiltakene Færder kommune har pålagt Erik Mamelund å gjøre, er å fylle igjen kjelleretasjen. Foto: Færder kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor ble det kjent at Erik Mamelund, tidligere toppsjef i revisorgiganten Ernst & Young, ble pålagt å gjennomføre et omfattende rivingsarbeid på hytteeiendommen sin på Tjøme.

Etter et tilsyn mente kommunen at Mamelund hadde bygget mye mer enn han hadde fått lov til på forhånd.

- Ulovlig og sterkt urimelig

Mamelund klaget på vedtaket. Onsdag i uka som var, før politikerne skulle behandle klagen, var de til stede på fritidseiendommen sammen med Mamelund og hans advokat, ifølge Tønsbergs Blad.

- Vi mener Færder kommunes vedtak om pålegg om retting og tvangsmulkt er ulovlig og sterkt urimelig, sa den tidligere toppsjefen til avisa under befaringen.

Etter besøket ble det klart at han ikke fikk medhold i hovedutvalget, og at klagen sendes videre til Statsforvalteren, skriver avisa.

Nå havner saken trolig i retten.

- Bekjempe urett

I en SMS til Børsen skriver Mamelund at han mener dette er en prinsipielt viktig sak.

- Vi har gitt alle opplysninger og fulgt all veiledning fra kommunen fram mot ferdigattest. Vi har vært i god tro, og er det fortsatt. Hadde kommunen hatt innvendinger i byggeprosessen og fram til ferdigattest, hadde vi naturligvis tilpasset oss. Vi mener kommunens vedtak er ulovlig, skriver han, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer