Riking saksøker kommune etter byggebråk

Erik Mamelund mener Færder kommune tar feil om at han har bygget mer enn han fikk lov til på hytta si på Tjøme.

ULOVLIG: Blant de mest omfattende tiltakene Færder kommune har pålagt Erik Mamelund å gjøre, er å fylle igjen kjelleretasjen. Foto: Færder kommune
ULOVLIG: Blant de mest omfattende tiltakene Færder kommune har pålagt Erik Mamelund å gjøre, er å fylle igjen kjelleretasjen. Foto: Færder kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor ble det kjent at Erik Mamelund, tidligere toppsjef i revisorgiganten Ernst & Young, ble pålagt å gjennomføre et omfattende rivingsarbeid på hytteeiendommen sin på Tjøme.

Etter et tilsyn mente kommunen at Mamelund hadde bygget mye mer enn han hadde fått lov til på forhånd.

SJELDEN MULIGHET: Programleder Jon Almaas sikret seg nylig en ferieperle til 13,2 millioner kroner i Kragerø. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Ulovlig og sterkt urimelig

Mamelund klaget på vedtaket. Onsdag i uka som var, før politikerne skulle behandle klagen, var de til stede på fritidseiendommen sammen med Mamelund og hans advokat, ifølge Tønsbergs Blad.

- Vi mener Færder kommunes vedtak om pålegg om retting og tvangsmulkt er ulovlig og sterkt urimelig, sa den tidligere toppsjefen til avisa under befaringen.

Etter besøket ble det klart at han ikke fikk medhold i hovedutvalget, og at klagen sendes videre til Statsforvalteren, skriver avisa.

Nå havner saken trolig i retten.

- Bekjempe urett

I en SMS til Børsen skriver Mamelund at han mener dette er en prinsipielt viktig sak.

- Vi har gitt alle opplysninger og fulgt all veiledning fra kommunen fram mot ferdigattest. Vi har vært i god tro, og er det fortsatt. Hadde kommunen hatt innvendinger i byggeprosessen og fram til ferdigattest, hadde vi naturligvis tilpasset oss. Vi mener kommunens vedtak er ulovlig, skriver han, og fortsetter:

- Det er dessverre ikke mulig å unngå rettslig behandling av saken. Vi må fremme rett og bekjempe urett.

Færder kommune skriver i en epost til Tønsbergs Blad at de viser til vedtaket i klagesaken.

- Kommunen viser til at bebygd areal skal beregnes etter krav fastsatt i byggteknisk forskrift og Norsk Standard, og at ingen kommuner kan ha egne regler for beregningsmetoden. Det er for øvrig tiltakshavers plikt å påse at de opplysningene som gis ved søknad, er korrekt, skriver Færder kommune til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer