Riking-samfunn slår alarm etter flodsvin-invasjon

De velstående innbyggerne møter imidlertid lite sympati fra publikum.

SKAPER HODEBRY: Ifølge Store norske leksikon er flodsvinet verdens største gnager, og kan bli 1,3 meter lang og veie opp mot 65 kilo. Nå skaper dyra problemer i et inngjerdet samfunn i Argentina. Illustrasjonsfoto: Fernando Calmon / Shutterstock / NTB
SKAPER HODEBRY: Ifølge Store norske leksikon er flodsvinet verdens største gnager, og kan bli 1,3 meter lang og veie opp mot 65 kilo. Nå skaper dyra problemer i et inngjerdet samfunn i Argentina. Illustrasjonsfoto: Fernando Calmon / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I et eksklusivt og inngjerdet bostedsområde i Nordelta, Argentina, har det oppstått kaos, sinne og frustrasjon blant innbyggerne.

De siste ukene har nemlig en gruppe uvedkommende gjester tatt seg fullstendig til rette og herjet med velstelte plener, bitt hunder og skal i tillegg ha forårsaket trafikkulykker.

Det skriver The Guardian.

Problemene skyldes intet mindre enn en horde med flodsvin, også kjent som kapybara. Ifølge Store norske leksikon er dyrearten verdens største gnager, og kan bli 1,3 meter lang og veie opp mot 65 kilo.

«Ekskrement-krise»

Med andre ord: Her kommer selv skadedyrbekjempelsen til kort.

- De ødelegger ikke bare hager, men ekskrementene deres har også blitt et problem, sier en lokal innbyggerne til avisa La Nación, gjengitt av The Guardian.

Flodsvinenes invasjon i de luksuriøse nabolagene, har fått innbyggerne til å føle seg maktesløse. Enkelte skal ha forsøkt å ta loven i egne hender ved å true dyra bort med jaktgevær.

Lokale myndigheter har gitt klar beskjed om at slike handlinger vil bli slått hardt ned på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer