Riking satte ned foten: - Overrasket

Arrangørene av et planlagt sykkelritt i Nordmarka hadde glemt å informere grunneier Carl Otto Løvenskiold på forhånd. Da han fikk vite om det, sa han blankt nei.

NEKTET: Carl Otto Løvenskiold er grunneier av nesten hele Nordmarka. Han vil ikke at det skal arrangeres sykkelritt i naturområdet han forvalter. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NEKTET: Carl Otto Løvenskiold er grunneier av nesten hele Nordmarka. Han vil ikke at det skal arrangeres sykkelritt i naturområdet han forvalter. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Sykkelrittet «Nordmarka Gravel» skulle egentlig avholdes i Nordmarka nord for Oslo førstkommende søndag.

Men da milliardær og grunneier Carl Otto Løvenskiold fant ut av det, sørget han for å sette en stopper for arrangementet.

Han mener nemlig at slike sykkelritt ikke gagner Nordmarkas turgåere, eller sin egen aktivitet i området.

Det var Budstikka som først omtalte saken.

Ifølge friluftsloven kan ikke slike arrangementer holdes uten samtykke fra grunneier, utdyper Løvenskiold i en e-post til Børsen.

- Rittet er til ulempe for det tradisjonelle friluftslivet når det sykles i stor hastighet på skogsbilveier og er konsentrert i en definert løype. Dette gir langt større belastning og ulempe. Rittet er til ulempe for brukere som går tur på skogsbilveier og stier, samt grunneiers virksomhet, natur og miljø, skriver han, og fortsetter:

- Et sykkelritt vil virke fortrengende på tradisjonelle brukere både til fots og på sykkel. Derfor ansees dette å være en ulempe for allmennhetens bruk av Nordmarka.

- Overrasket

Arrangørene, med tidligere syklist Hans-Christian Francke i spissen, hadde glemt å informere grunneieren om rittet. 42 personer hadde satt seg opp som deltakere, og de hadde også fått sponsor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.