Russland:

Riking skjøt «bjørn» - drepte mann

En russisk millionær, politiker og fiskerimagnat har forklart at han trodde han skjøt etter en bjørn. Nå er en 30 år gammel mann død.

INNRØMMELSE: Millionær Igor Redkin har innrømmet at han skjøt mot det han trodde var en bjørn. En 30 år gammel mann døde senere av skadene. Foto: Provinsregjeringen på Kamtsjatka
INNRØMMELSE: Millionær Igor Redkin har innrømmet at han skjøt mot det han trodde var en bjørn. En 30 år gammel mann døde senere av skadene. Foto: Provinsregjeringen på Kamtsjatka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En tragedie skjedde 2. august, hvor jeg, Igor Vladimirovitsj Redkin, ble en ufrivillig deltaker, skriver politikeren i en uttalelse som advokaten hans, Olga Strutsjenko, har sendt til lokalavisa kam24.ru.

Redkin sitter i den lokale regjeringen på Kamtsjatka-halvøya helt øst i Russland. Han er ifølge Moskow Times Russlands 20. rikeste offentlige tjenesteperson, og har en estimert formue på 715,7 millioner rubler. Det tilsvarer omtrent 86 millioner norske kroner.

Han har tjent formuen sin på fiskeri og luftfart, ifølge Forbes Russia.

Han hevder at tragedien han var involvert i, var en ulykke.

- Jeg skjøt mot bjørnen

- Utpå kvelden fikk jeg vite at en bjørn gikk rundt på en søppelfylling i landsbyen Ozernovskij og truet lokale innbyggere, skriver Redkin til kam24.ru.

- Jeg tok geværet mitt og bestemte meg for å skremme den vekk. Jeg skjøt mot bjørnen ved morgengry, skriver han.

Britiske The Times siterer lokale medier på at Redkin skal ha avfyrt ti skudd med en jaktrifle utstyrt med nattsikter.

- Jeg fikk seinere vite at en lokal innbygger hadde blitt skadd i samme område på omtrent samme tid, og at han døde på sykehuset, forteller Redkin.

30-åring død

Ifølge kam24 er den avdøde en 30 år gammel mann.

NON STOP: Et par fiskere på en øy i Russland fikk seg en skummel opplevelse med en bjørn. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Avisa skriver videre at terrengkjøretøyet til Redkin, en Trekol, ble observert i nærheten av søppelfyllinga. Avisa siterer også kilder som hevder at millionæren ikke var ved søppelfyllinga for å skremme noen bjørn, men at han var der for å «drive skytetrening i fylla».

Redkin er nå ilagt to måneders husarrest mens etterforskningen pågår, skriver det statlige nyhetsbyrået TASS.

Politikeren har nå meldt seg ut av president Putins parti Forente Russland, og han har varslet at han ikke stiller til gjenvalg i den lovgivende forsamlingen på Kamtsjatka.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer