Riking skjøt politimann: - Skyldig

Den kanadiske sosietetskvinnen Jasmine Hartin har erkjent straffskyld for drapet på en politisjef i Belize.

ERKJENTE STRAFFSKYLD: Jasmine Hartin har sagt seg skyldig i uaktsomt drap. Foto: Alaia Belize / Youtube
ERKJENTE STRAFFSKYLD: Jasmine Hartin har sagt seg skyldig i uaktsomt drap. Foto: Alaia Belize / Youtube Vis mer
Publisert

For to år siden ble Jasmine Hartin, en kanadisk sosietetskvinne, arrestert og siktet for å ha skutt og drept politisjefen Henry Jemmot på Belize.

Gråt i retten

Denne uka måtte hun møte i retten, siktet for uaktsomt drap. Hartin skal ha brutt sammen i gråt da hun erkjente straffskyld i retten, skriver BBC.

- Jeg vil bare at Henrys familie skal få fred, og at vi kan legge dette bak oss, sa Hartin da hun ankom rettslokalet.

28. mai 2021 skal Hartin og Jemmot, som var venner, ha vært på en fest sammen på øya Ambergris Caye i Belize. Etter hvert gikk de en tur på stranda, før de satt seg ned på brygga, der Hartin ga Jemmott en skuldermassasje.

Han skal så ha gitt Hartin pistolen sin. Etter at hun hadde strevd litt med pistolen, ba han om å få den tilbake. Da gikk pistolen av, og Jemmot ble truffet i hodet og døde.

- Tragisk ulykke

Akkurat hva som førte til at våpenet gikk av, framstår noe uklart, men i et intervju med Piers Morgan har Hartin forklart sin side av saken.

- Det var en tragisk ulykke. Jeg kan ikke huske at jeg rørte avtrekkeren. Men jeg holdt den da den gikk av. Det er korrekt, sa Hartin under intervjuet, der hun også innrømmet at hun hadde drukket den kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer