Jeffrey Epstein:

Riking-skrekk etter flylogg-krav

Krever å få utlevert passasjerlister og pilotenes egne notater.

SKREKKHISTORIER: Det er påstått at mange av Jeffrey Epsteins forbrytelser skal ha funnet sted på Little St. James, hans private øy i Karibia. Nå vil statsadvokaten på Jomfruøyene kartlegge hvem som kan ha fløyet med Epstein til blant annet nevnte eiendom. Foto: Reuters / Marco Bello / NTB
SKREKKHISTORIER: Det er påstått at mange av Jeffrey Epsteins forbrytelser skal ha funnet sted på Little St. James, hans private øy i Karibia. Nå vil statsadvokaten på Jomfruøyene kartlegge hvem som kan ha fløyet med Epstein til blant annet nevnte eiendom. Foto: Reuters / Marco Bello / NTB Vis mer
Publisert

Et drøyt år etter Jeffrey Epsteins død, skal det på ny bre seg en uro blant milliardærens mektige bekjente.

Bakteppet er en stevning fra statsadvokat på Jomfruøyene, Denise George. Hun krever nå å få ut fullstendige flylogger fra Epsteins flyflåte, bestående av fire helikoptre og tre privatfly.

Det vil kunne bidra til en omfattende kartlegging over hvem som har fløyet med Epstein i tidsrommet 1998 og fram til hans død i august 2019. Ifølge Mirror, gjengitt av blant andre Toronto Sun, har stevningen angivelig «utløst panikk» blant Epsteins rike og berømte omgangskrets.

«Mistenkelig»

Statsadvokaten er særlig interessert i å få ut samtlige passasjerlister fra Epsteins Boeing 727, som fikk kallenavnet «Lolita Express». Flyet var en sentral del av etterforskningen mot milliardæren, grunnet anklager om at Epstein brukte privatflyet til å frakte mindreårige jenter til Jomfruøyene.

Foruten passasjerlister, krever George å få innsyn i pilotenes egne notater om «eventuell mistenkelig atferd» om bord.

Så tidlig som i 2009 framla Epsteins pilot, David Rogers, passasjerlister som viste at en rekke høytstående personer skal ha tilbrakt tid i lufta med finansmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer