Jeffrey Epstein:

Riking-skrekk etter flylogg-krav

Krever å få utlevert passasjerlister og pilotenes egne notater.

SKREKKHISTORIER: Det er påstått at mange av Jeffrey Epsteins forbrytelser skal ha funnet sted på Little St. James, hans private øy i Karibia. Nå vil statsadvokaten på Jomfruøyene kartlegge hvem som kan ha fløyet med Epstein til blant annet nevnte eiendom. Foto: Reuters / Marco Bello / NTB
SKREKKHISTORIER: Det er påstått at mange av Jeffrey Epsteins forbrytelser skal ha funnet sted på Little St. James, hans private øy i Karibia. Nå vil statsadvokaten på Jomfruøyene kartlegge hvem som kan ha fløyet med Epstein til blant annet nevnte eiendom. Foto: Reuters / Marco Bello / NTB Vis mer
Publisert

Et drøyt år etter Jeffrey Epsteins død, skal det på ny bre seg en uro blant milliardærens mektige bekjente.

Bakteppet er en stevning fra statsadvokat på Jomfruøyene, Denise George. Hun krever nå å få ut fullstendige flylogger fra Epsteins flyflåte, bestående av fire helikoptre og tre privatfly.

Det vil kunne bidra til en omfattende kartlegging over hvem som har fløyet med Epstein i tidsrommet 1998 og fram til hans død i august 2019. Ifølge Mirror, gjengitt av blant andre Toronto Sun, har stevningen angivelig «utløst panikk» blant Epsteins rike og berømte omgangskrets.

MEKTIG OMGANGSKRETS: Jeffrey Epstein, som hadde flere mektige og berømte venner i USA og Storbritannia, var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner. Han nektet for anklagene. Her avbildet i 2008. Foto: Uma Sanghvi / NTB
MEKTIG OMGANGSKRETS: Jeffrey Epstein, som hadde flere mektige og berømte venner i USA og Storbritannia, var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner. Han nektet for anklagene. Her avbildet i 2008. Foto: Uma Sanghvi / NTB Vis mer

«Mistenkelig»

Statsadvokaten er særlig interessert i å få ut samtlige passasjerlister fra Epsteins Boeing 727, som fikk kallenavnet «Lolita Express». Flyet var en sentral del av etterforskningen mot milliardæren, grunnet anklager om at Epstein brukte privatflyet til å frakte mindreårige jenter til Jomfruøyene.

Foruten passasjerlister, krever George å få innsyn i pilotenes egne notater om «eventuell mistenkelig atferd» om bord.

Så tidlig som i 2009 framla Epsteins pilot, David Rogers, passasjerlister som viste at en rekke høytstående personer skal ha tilbrakt tid i lufta med finansmannen.

Nordmann på lista

Prins Andrew, Bill Clinton, Kevin Spacey og Naomi Campbell var alle inkludert i loggen - uten mistanke om at disse skal ha hatt kjennskap til Epsteins påståtte kriminelle aktiviteter.

Tidligere kartlegginger viser at Epstein også fløy en rekke andre profilerte bekjentskaper - deriblant den norske forretningskvinnen Celina Midelfart.

I fjor skrev Børsen og Dagens Næringsliv at Midelfart var på Jeffrey Epsteins fly en rekke ganger i 1996 og 1997. Hun opplyste til DN den gang at «han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets» og at hun ikke hadde hatt kontakt med ham siden.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Mange ganger om bord

Epstein har som nevnt også blitt koblet til ekspresident Bill Clinton. Flylogger som Fox News tidligere har fått tilgang til, viser at Clinton reiste med Epsteins «Lolita Express» 26 ganger.

Ekspresidenten har sagt i en uttalelse at han ikke visste noe som helst om handlingene Epstein ble siktet eller dømt for.

Epstein tilsto i 2008 å ha betalt en mindreårig for seksuelle tjenester. Han ble dømt til 13 måneder i fengsel. I juli i fjor ble han tiltalt for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. 10. august i fjor, før saken kom opp for retten, ble han funnet død på cella i New York.

Ekspartner pågrepet

Påtalemyndigheten har fastslått at Epsteins død var selvmord, men det sirkulerer en rekke konspirasjonsteorier om at han ble drept for å hindre at han avslørte informasjon om velstående bekjente.

I juli i år ble Ghislaine Maxwell, ekspartner og venn av Epstein, pågrepet og siktet for å ha rekruttert tre jenter som ble seksuelt misbrukt av Epstein. Hun hadde da holdt seg skjult på en eiendom i New Hampshire i månedsvis.

Rettssaken mot Maxwell, som hevder sin uskyld, skal starte i juli 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer