Jan Petter Sissener:

Riking slakter Moxnes: - Luta lei

Fyrer løs mot Rødt-lederens skatteforslag.

IKKE NÅDIG: Rødt-Moxnes' utspill er «hakk i plata», ifølge Jan Petter Sissener. Foto: Erlend Aas / NTB
IKKE NÅDIG: Rødt-Moxnes' utspill er «hakk i plata», ifølge Jan Petter Sissener. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

- Alt tyder på at vi står overfor den største eksplosjonen av forskjeller i Norge i moderne tid. Nå! Det vil skje nå - på Støres vakt, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Børsen.

Utspillet kommer i kjølvannet av Dagbladets sommerundersøkelse, der det kommer fram at sju av ti ønsker en skjerpet skatt for de rikeste.

Vil ha økte skatter

- Signalet er ikke mulig å misforstå. Vi vet at det er et stort flertall av folk som ønsker mer rettferdighet i Norge, men i stedet har de fått økte forskjeller i 20 år.

Han skyter inn:

- Nå ser vi at det er privatfly- og luksusbassengboom, at for første gang er samtlige på Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge milliardærer og at det er rekordmange dollarmillionærer i Norge. Samtidig får vi servert hjerteskjærende historier om hvordan priskrisa rammer dem som har minst.

Moxnes tar til orde for å øke selskapsskatten, stramme inn formuesskatten for dem med de største formuene og øke inntektsskatten for dem som tjener mer enn én million kroner.

Også SV foreslår å øke både inntekts- og formuesskatten.

- Det finnes ikke belegg for å hevde at våre forslag til økninger i formuesskatt går utover næringsliv og investeringer, snarere tvert imot, sier SVs Kari Elisabeth Kaski til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer