Jan Petter Sissener:

Riking slakter Moxnes: - Luta lei

Fyrer løs mot Rødt-lederens skatteforslag.

IKKE NÅDIG: Rødt-Moxnes' utspill er «hakk i plata», ifølge Jan Petter Sissener. Foto: Erlend Aas / NTB
IKKE NÅDIG: Rødt-Moxnes' utspill er «hakk i plata», ifølge Jan Petter Sissener. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

- Alt tyder på at vi står overfor den største eksplosjonen av forskjeller i Norge i moderne tid. Nå! Det vil skje nå - på Støres vakt, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Børsen.

Utspillet kommer i kjølvannet av Dagbladets sommerundersøkelse, der det kommer fram at sju av ti ønsker en skjerpet skatt for de rikeste.

Vil ha økte skatter

- Signalet er ikke mulig å misforstå. Vi vet at det er et stort flertall av folk som ønsker mer rettferdighet i Norge, men i stedet har de fått økte forskjeller i 20 år.

Han skyter inn:

- Nå ser vi at det er privatfly- og luksusbassengboom, at for første gang er samtlige på Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge milliardærer og at det er rekordmange dollarmillionærer i Norge. Samtidig får vi servert hjerteskjærende historier om hvordan priskrisa rammer dem som har minst.

Moxnes tar til orde for å øke selskapsskatten, stramme inn formuesskatten for dem med de største formuene og øke inntektsskatten for dem som tjener mer enn én million kroner.

Også SV foreslår å øke både inntekts- og formuesskatten.

- Det finnes ikke belegg for å hevde at våre forslag til økninger i formuesskatt går utover næringsliv og investeringer, snarere tvert imot, sier SVs Kari Elisabeth Kaski til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.