Petter Stordalen

Riking-stikk: - Blir i Norge

Hotellmilliardær Petter Stordalen har andre bekymringer enn hva en flybillett til skatteparadiset Sveits koster.

BLIR: Hotellkonge Petter Stordalen mener rikingvenner heller bør ta skattediskusjonen i Norge enn å flytte til Sveits. Foto: Lars Eivind Bones
BLIR: Hotellkonge Petter Stordalen mener rikingvenner heller bør ta skattediskusjonen i Norge enn å flytte til Sveits. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens tiende rikeste nordmann har ingen planer om å slutte seg til strømmen av rikinger som melder flytting til Sveits for å spare skatt.

Tvert om mener Petter Stordalen at rikingvennene bør ta debatten her hjemme.

På vei inn til NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum ler Stordalen hjertelig av Børsens spørsmål om hva han tenker om milliardærflukten til Sveits.

- Jeg har nok av bekymringer, så jeg bekymrer meg ikke over hva en flybillett til Sveits koster. Og jeg har heller ikke sjekka det ut selv.

- Du har ingen flytteplaner selv, altså?

- Jeg har alltid sagt følgende: Vi får jobbe med å endre de forutsetninger og rammebetingelser vi ikke liker, og ha et ordskifte på det her i Norge. Jeg blir i Norge. Jeg er født i et av verdens beste land. Vi troner på toppen av alle kåringer sammen med Sverige og Danmark. Og det har gitt meg mye. Det er jeg takknemlig for, sier Stordalen.

- Konstant urolig

Hotellmilliardæren mener at tittelen på årets NHO-konferanse – uro – er svært dekkende for hvordan verden ser ut akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer