Riking ut mot rikingkritikk: - Misunnelse

Den styrtrike investoren kaster seg på debatten om økende forskjeller under pandemien.

KONTROLLERER MILLIARDER: Charlie Munger (t.v) sitter som nummer to i Warren Buffets (t.h.) investeringsselskap, Berkshire Hathaway. Foto: Nati Harnik / AP / NTB
KONTROLLERER MILLIARDER: Charlie Munger (t.v) sitter som nummer to i Warren Buffets (t.h.) investeringsselskap, Berkshire Hathaway. Foto: Nati Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Det er menneskets natur at vi ser rundt oss på andre mennesker og er misunnelige på dem hvis de har mer enn oss, sier toppinvestor Charlie Munger (97), til Yahoo Finance.

Munger sitter som nummer to i den superrike kjendisinvestoren Warren Buffetts investeringsselskap, Berkshire Hathaway.

- Den misunnelsen har alltid vært et stort problem, fortsetter han.

Den styrtrike 97-åringen kaster seg dermed på debatten om økende forskjeller under pandemien.

De rike drar fra

For nylig ble det kjent at verdens dollarmilliardærer har blitt 5000 milliarder dollar, eller rundt 43 000 milliarder norske kroner, rikere under pandemien, ifølge en rapport fra den britiske humanitære organisasjonen Oxfam.

Når det gjelder verdens ti rikeste menn så har de over doblet sin formue, fra en samlet formue på 700 milliarder dollar i mars 2020 til 1500 milliarder i november 2021.

- Milliardærene har hatt en fantastisk pandemi. Sentralbanker har pumpet milliarder på milliarder av dollar inn i finansmarkedene for å redde økonomien. Likevel har mye av det endt opp i bukselomma på milliardærer, som surfer på den sterke veksten i aksjemarkedene, sa Oxfams internasjonale sjef, Gabriela Bucher i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer