Rikingdatter løslatt - fratatt passet

Lørdag ble den danske rikingdatteren Elvira Petzner løslatt fra fengsel i Dubai, men hun får ikke forlate landet.

LØLATT: Rikingdatteren Elvira Pitzner skal være løslatt fra fengsel i Dubai, men får ikke forlate landet. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix / NTB
LØLATT: Rikingdatteren Elvira Pitzner skal være løslatt fra fengsel i Dubai, men får ikke forlate landet. Foto: Per Lange / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Som Børsen omtalte lørdag ble den danske realitystjerna og rikingdattera Elvira Pitzner fengslet i Dubai denne uka.

Pitzer er en dansk kjendis, som følge av at familien hennes har blitt portrettert i serien «Diamantfamilien» på dansk TV 2 gjennom flere sesonger.

Hun ble varetektsfengslet 1. desember, en fengsling som opprinnelig skulle gjelde til 7. desember, men ifølge Ekstra Bladet har 26-åringen sluppet litt lettere fra det.

Løslatt

Seint lørdag kveld bekreftet nemlig en kilde tett på Pitzner overfor Ekstra Bladet at hun er løslatt.

- En bekjent med bopel i blant annet Dubai har vært behjelpelig med å skaffe advokatbistand, sånn at det har latt seg gjøre å få Elvira løslatt, sier kilden.

Det er likevel ventet at Pitzner må i retten igjen. Myndighetene har også beholdt passet hennes, noe som betyr at hun ikke kan forlate landet før hun har møtt for en dommer.

Bakgrunnen for fengslingen er et bittert brudd med ekskjæresten Milad Saadati - en iranskfødt bokser.

Bittert brudd

I kjølvannet av bruddet fyrte Saadati av flere kraftsalver mot Pitzner under et intervju med danske Se og Hør, der han ikke la skjul på at det var krig mellom de to forhenværende turtelduene.

Saadati fortalte blant annet at han hadde mange av sine ting i Danmark, men han fik ikke Pitzner til å sende dem til ham i Dubai.

- De (Pitzner-familien) har rævkjørt meg. De har ødelagt min familie. Jeg vil ha tingene mine tilbake, og jeg har allerede snakket med en advokat om det. Det er krig nå, fordi hun vil ha krig. Jeg ville ikke at det skulle ende som dette, sa Saadati til Se og Hør i august.

Anmeldt for utroskap

Det skulle vise seg at det ikke bare var tomme trusler. Den siste tida har Elvira Pitzner feriert i Danmark, noe hun har dokumentert flittig på Instagram.

Men postene tok en brå slutt 29. november, og Saadati har åpent innrømmet at han hadde en finger med i spillet.

- Da jeg så at hun var i Dubai gikk jeg til politiet, sier Saadati.

Han har anmeldt Pitzner for utroskap og tyveri, sier han til danske BT. Ifølge ham er de to fremdeles gift etter at de inngikk et islamsk ekteskap i 2021.

BT har sett ekteskapskontrakten mellom de to. I De forente arabiske emirater anses utroskap som en alvorlig forbrytelse, som kan straffes med fengsel.

- Kulturelle forskjeller

Elvira Pitzners diamanthandlermor, Katerina Pitzner, skriver i et innlegg på Instagram at hun kan bekrefte at hennes datter «har blitt avhørt av politiet under et ferieopphold i Dubai».

«Saken bunner i anklager fra hennes ekskjæreste som bor i Dubai, og den handler om kulturelle forskjeller og oppfattelser i et land der det er andre regler for kvinners rettigheter enn i Danmark», skriver mor Pitzner.

Også danske myndigheter er involvert i saken. Overfor Ekstra Bladet bekrefter det danske utenriksdepartementet at de har bidratt med «konsulær bistand».

«Da det er snakk om en personlig sak har utenriksdepartementet taushetsplikt og kan derfor ikke gi ytterligere opplysninger», opplyser departementets pressevakt.