Rikingene flykter fra England

Flere rike personer tyr til private jetfly for å unngå nok en lockdown.

FLYKTER: Flere rike personer i England bestiller nå private jetfly for å forlate landet før den nye nedstengningen trer i kraft torsdag. Foto: Shutterstock / NTB
FLYKTER: Flere rike personer i England bestiller nå private jetfly for å forlate landet før den nye nedstengningen trer i kraft torsdag. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Da coronapandemien brøt ut for fullt i mars, og en rekke land innførte strenge tiltak for å hindre smittespredning, ble mange fly stående på bakken. Flere flyselskap har de siste månedene ligget med brukket rygg, og blitt tvunget til å kansellere flyvninger og gjennomføre masseoppsigelser.

Nå kan det imidlertid se ut til at flyaktiviteten ut av England øker. Rike briter bestiller nemlig private jetfly for å flykte fra en ny lockdown.

Flykter fra lockdown

Tidligere denne uka annonserte statsminister Boris Johnson at det innføres en ny, nasjonal lockdown i England. Det innebærer at puber, treningssentre, frisører og enkelte butikker må stenge. I tillegg vil det ikke være mulig for innbyggerne å forlate landet, med unntak av helt nødvendige reiser.

Nedstengningen trer i kraft torsdag 5. november og er forventet å vare en måned.

Nyheten har ført til en kraftig økning i antall bestillinger av private jetfly, med utreisedato før torsdag. Det bekrefter det private flyselskapet Air Partner, som sier de har blitt overveldet av henvendelser, melder The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.