Kina:

Rikingene flykter i hopetall

Kina sliter med å holde på sine rikeste innbyggere.

RIKINGENE DRAR: Kina er landet som mister flest rikinger i år, ifølge en fersk rapport. Her fra finansdistriktet i Beijing. Foto: Shutterstock / NTB
RIKINGENE DRAR: Kina er landet som mister flest rikinger i år, ifølge en fersk rapport. Her fra finansdistriktet i Beijing. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Ikke bare blir de kinesiske rikingene fattigere, de flytter også i hopetall. Forbes skrev i november i fjor at det samlede formuen til Kinas rikeste falt med brutale 39 prosent på ett år. Det skyldtes blant annet pandemiutfordringer og en dalene økonomi.

I år kommer hele 13 500 velstående individer til å flytte ut av Kina, ifølge Henley Private Wealth Migration Report. I fjor var det 10 800 som forlot landet.

- Den generelle formuesveksten i landet har sakket ned de seineste åra, som betyr at de ferske utflyttingene kan være mer ødeleggende enn vanlig, skriver researchsjef i New World Wealth, Andrew Amoils, i rapporten.

På plassen bak Kina på lista er India, som vil miste halvparten så mange rikinger, ifølge rapporten.

Australia er derimot landet som i år vil hanke inn flest rikmenn. 5200 skal ifølge rapporten migrere til landet, en økning fra 3800 i fjor.

- Generelt ser rikingflukt-trendene ut til å gå tilbake til mønstre fra før pandemien, med Australia som er tilbake på topp for netto innflytting - som det var i fem år før covid-utbruddet. Kina ser den største utflyttingen, som det har gjort hvert år det siste tiåret, sier administrerende direktør i Henley & Partners i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.