Ikke bare blir de kinesiske rikingene fattigere, de flytter også i hopetall. Forbes skrev i november i fjor at det samlede formuen til Kinas rikeste falt med brutale 39 prosent på ett år. Det skyldtes blant annet pandemiutfordringer og en dalene økonomi.
I år kommer hele 13 500 velstående individer til å flytte ut av Kina, ifølge Henley Private Wealth Migration Report. I fjor var det 10 800 som forlot landet.
- Den generelle formuesveksten i landet har sakket ned de seineste åra, som betyr at de ferske utflyttingene kan være mer ødeleggende enn vanlig, skriver researchsjef i New World Wealth, Andrew Amoils, i rapporten.

Varsler kollaps: - Perverst
På plassen bak Kina på lista er India, som vil miste halvparten så mange rikinger, ifølge rapporten.
Australia er derimot landet som i år vil hanke inn flest rikmenn. 5200 skal ifølge rapporten migrere til landet, en økning fra 3800 i fjor.
- Generelt ser rikingflukt-trendene ut til å gå tilbake til mønstre fra før pandemien, med Australia som er tilbake på topp for netto innflytting - som det var i fem år før covid-utbruddet. Kina ser den største utflyttingen, som det har gjort hvert år det siste tiåret, sier administrerende direktør i Henley & Partners i rapporten.
Sveits er på femteplass på lista, og vil ifølge Henley ta imot 1800 nye rikinger i 2023 - en dupp fra fjorårets 2200.
Norge er ikke på lista - i verken den ene eller andre enden av skalaen.
Singapore er et av landene kineserne flytter til, ifølge Forbes. I november skrev finansnettstedet at rikinger fra Kina kjøpte 42 prosent av private eiendommer solgt til utlendinger de første åtte månedene i fjor.
Landet har svært gunstige skattelover for eiendomskjøp. Rikinginntoget har ført til at eiendomsprisene i Singapore har blitt sendt til himmels.
USA er landet med flest dollarmilliardærer - totalt 735. Kina kan telle 495 milliardærer i år, en nedgang fra 539 året før, ifølge Forbes. Russland får noen flere milliardærer i år - til sammen 105 stykker. I fjor telte landet 83 milliardærer.