Rikinger «rømmer» fra New York

Milliardtap for verdensmetropolen.

HAR FLYTTA: Donald Trump og førstedame Melania Trump må snart flytte ut av Det hvite hus, men da er det ikke New York, presidentens hjemby, de flytter til. Det er Florida. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB
HAR FLYTTA: Donald Trump og førstedame Melania Trump må snart flytte ut av Det hvite hus, men da er det ikke New York, presidentens hjemby, de flytter til. Det er Florida. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronakrisen har hatt en drepende effekt på den amerikanske økonomien. Republikanerne og demokratene i Kongressen forhandler så milliardene spruter for å få på plass en krisepakke til før nyttår, og siste nytt er at en løsning skal nærme seg, milliard for milliard.

Samtidig som rekordmange er arbeidsledige og det er nedstengning flere steder i landet, merkes også en litt mer indirekte effekt av coronakrisen i verdensmetropolen New York.

Demografien endrer seg.

Milliarder forsvant

3,57 millioner mennesker flyttet ut av New York mellom 1. januar og 7. desember. Samtidig flyttet 3,5 millioner inn i byen. Dermed har New York mistet 70 000 innbyggere på flytting så langt i år, skriver Reuters.

Det som er dramatisk for New York er at de som flytter inn i byen har betydelig lavere inntekt enn de som flytter ut.

Firmaet Unacast, som har analysert anonymiserte data, anslår at New York har mistet rundt 34 milliarder i inntekt som følge av dette.

Et eksempel er det velstående nabolaget Tribeca på Manhattan. Der hadde innbyggerne som flyttet ut en gjennomsnittlig inntekt på 140 000 dollar, 1,2 millioner norske kroner, mens de som flyttet dit hadde en inntekt på 82 000 dollar, 700 000 norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer