Rikinger trygler: - Urettferdig

I forbindelse med toppmøtet Verdens økonomiske forum kommer et knippe svært velstående personer med en nokså uvanlig bønn.

RIKING-SAMFUNN: På de kunstig skapte øyene Palm Jumeira i Dubai har noen av verdens rikeste personer bosatt seg. Nå roper en gruppe rikinger varsko om en «urettferdig» situasjon. Foto: Shutterstock / NTB

RIKING-SAMFUNN: På de kunstig skapte øyene Palm Jumeira i Dubai har noen av verdens rikeste personer bosatt seg. Nå roper en gruppe rikinger varsko om en «urettferdig» situasjon. Foto: Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens økonomiske forum (WEF) går av stabelen i disse dager. Nok en gang må det prestisjetunge møtet, som vanligvis avholdes i Davos, foregå over nett på grunn av pandemien.

I forbindelse med møtet går en eksklusiv gruppe bestående av 100 dollarmillionærer og milliardærer ut med en nokså oppsiktsvekkende bønn.

Blant dem som har skrevet under er Disney-arving Abigail Disney, den dansk-iranske gründeren Djaffar Shalchi, den amerikanske gründeren og venturekapitalisten Nick Hanauer, og den østerrikske studenten og milliardærarvingen Marlene Engelhorn.

- Urettferdig

Rikingene viser til at temaet for årets WEF-møte er «hvordan jobber vi sammen og for å gjenreise tilliten?». Her peker de på ett spesielt grep som løsning på dette.

I et opprop trygler de derfor verdensledere og beslutningstakere om at de rikeste, dem selv inkludert, burde betale - ikke mindre - men mer skatt.

- Som millionærer vet vi at dagens skattesystem er urettferdig. De fleste av oss vet at selv om verden har gått gjennom en enorm mengde lidelse de siste to åra, har vi faktisk sett rikdommen vår øke under pandemien - men få, om noen, av oss kan helt ærlig si at vi betaler vår rettmessige andel skatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.