Rikingflukten: Ber Norge ta grep

- Norge må få med hele Europa og straffe Sveits økonomisk fordi de forsyner seg grovt av andre lands rikinger, sier Rødt-profil Mímir Kristjánsson.

LAV SKATT: Mange rikinger flytter hit, til Lugano, på grunn av en gunstig system for formuesskatten. Mimir Kristjansson mener Norge må gå i spissen for et europeisk initiativ for å få slutt på rikingflukten til Sveits. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAV SKATT: Mange rikinger flytter hit, til Lugano, på grunn av en gunstig system for formuesskatten. Mimir Kristjansson mener Norge må gå i spissen for et europeisk initiativ for å få slutt på rikingflukten til Sveits. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Lista over rike nordmenn som flytter ut av landet vokser og vokser.

Bare den siste uka ble det blitt kjent at batterimilliardær Tore Ivar Slettemoen tar med seg formuen og flytter til alpebyen Zug.

Mens Rema-arving Magnus Reitan tar en litt annen variant. Han flagger ut sin tredels andel av matkonsernets gigantformue, anslått til drøyt 20 milliarder kroner, til de Genève-bosatte barna Viktoria og Kristoffer.

Den finansielle finten får stortingsrepresentant Mímir Kristjánsson fra Rødt til å reagere:

- Ikke et vondt ord om barna til Reitan, men de ungene arver reelt sett ingen penger. Pappaen sier jo selv at kontrollen forblir hos ham og at han skal fortsette å utøve aktivt eierskap i Reitan-konsernet. Ergo er dette en typisk flytting for å spare skatt, mener Kristjánsson.

- Vi må snakke om Sveits

Rødt-politikeren mener at de mange flyttemeldingene bør få alarmklokkene til å ringe kraftig over hele Europa.

- Vi er nødt til å snakke om Sveits. Rikinger fra mange europeiske land flytter til Sveits nå. Landet er gått fra å være kjent for å lage gjøkur, til å bli Europas gjøkunge, sier Kristjánsson til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer