Rikinglista: Detaljen som vekker oppsikt

Ikke alt har gått nedover under coronakrisa.

MILLIARDÆRER: John Fredriksen (f. v.), Stein Erik Hagen og Odd Reitan er tre av Norges mest profilerte milliardærer. De siste årene har de fått stadig flere milliardærkolleger, og det mener Hagen er bra. Foto: NTB
MILLIARDÆRER: John Fredriksen (f. v.), Stein Erik Hagen og Odd Reitan er tre av Norges mest profilerte milliardærer. De siste årene har de fått stadig flere milliardærkolleger, og det mener Hagen er bra. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Utelukkende bra, sier milliardær Stein Erik Hagen om det faktum at han har fått 21 nye «milliardærkolleger» i løpet av det siste året.

Torsdag kom Kapital med sin årlige oversikt over de 400 rikeste nordmennene. Bladet har altså beregnet at det er blitt 21 flere milliardærer i Norge i løpet av det siste året. Og det på tross av den brutale coronakrisen, som har tæret hardt på flere næringer.

Det er ikke et paradoks, ifølge Hagen:

- Jeg mener det utelukkende er bra at det er blitt flere milliardærer i Norge. Det betyr at det skapes nye verdier. Faktisk er det ganske imponerende at vi har så mange milliardærer i Norge, sier han til Børsen.

- Henger ikke sammen

Orkla-eieren er en av dem som har sett formuen vokse under coronapandemien. Ifølge Kapitals vurdering er Hagen Norges sjuende rikeste med en formue på 33 milliarder kroner. Det er opp fra 10. plass og 28 milliarder kroner i fjor – en økning på 18 prosent.

Det er likevel ikke sånn at Hagen kan rusle i banken og ta ut 33 milliarder kroner, understreker han:

- Dette er verdier som representerer virksomheter og arbeidsplasser. Nesten all betydelig formue kommer fra næringsvirksomhet, sier Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.