Rikinglista vekker oppsikt: - Dramatisk

- Det er mulig å bli super-rik i Norge, men det er kanskje ikke et mål i seg selv, mener investeringsrådgiver etter å ha sett på Børsens gjennomgang av rikinglista.

SELFMADE: Det store flertallet er arvinger, men Kjell Inge Røkke og Petter Stordalen er eksempler på at det er mulig å bygge seg opp uten å være født inn i en rik familie. Foto: Lise Åserud / Vidar Ruud / NTB
SELFMADE: Det store flertallet er arvinger, men Kjell Inge Røkke og Petter Stordalen er eksempler på at det er mulig å bygge seg opp uten å være født inn i en rik familie. Foto: Lise Åserud / Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du ligger godt an dersom du er mann og bor i Oslo vest, Asker eller Bærum. Men det først når du er født inn i den rette familien at du nærmer deg lottogevinsten.

En gjennomgang av listen som viser hvem som er Norges 100 rikeste - basert på Skatteetatens ligningstalll for 2019 - gir noen interessante funn:

  • Rundt sju av ti er arvinger - litt avhengig av hvordan du definerer arving.
  • 75 av 100 er menn.
  • Av 25 kvinner er én ikke-arving.
  • 64 av 100 bor i tre kommuner: Oslo, Asker og Bærum. Åtte bor i Bergen eller Trondheim.

Mulig å bli rik

- Basert på disse tallene, går det an å jobbe seg opp til å bli super-rik i Norge?

- Ut fra skattelistene går det åpenbart an. Så må jeg si at det er utrolig vanskelig å definere rikdom, og veien inn på topp 100-lista er enda vanskeligere. Men for hvermannsen er det kanskje viktigere å ha en trygg og god økonomi. For hva som er rikdom for hver enkelt, er opp til en selv, lyder det retorisk/filosofiske svaret til investeringsrådgiver Behnaz Ganji i DNB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer