Rikingrefs: - Hvorfor bidrar de ikke?

Nina Jensen skulle gjerne sett at norske rikinger delte mer av sine formuer.

RIKINGREFS: Nina Jensen mener flere av landets rikeste burde bruke penger på ting de brenner for. Foto: Lise Åserud / NTB
RIKINGREFS: Nina Jensen mener flere av landets rikeste burde bruke penger på ting de brenner for. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg mener man har et betydelig ansvar når man sitter på betydelig rikdom for å bidra til å drive verden framover i en riktig retning, sier administrerende direktør i Rev Ocean, Nina Jensen, til Børsen.

Om hun visste det eller ei så parafraserte Jensen Microsoft-gründer, Bill Gates, verdens fjerde rikeste mann, som i 2006 sa følgende i et intervju med USA Today:

- Med stor rikdom kommer stort ansvar.

Røkke-milliarder

Gates har forpliktet seg til å gi bort halve formuen sin når han dør, og mellom næringslivsledere, spesielt innenfor energisektoren, og andre prominente gjester under ONS-messa i Stavanger forleden, fyrte Jensen av en liten bredside mot de mest formuende nordmenn.

Dagen før Jensen setter seg ned for å snakke med Børsen har klodens aller rikeste mann, Elon Musk, holdt hoff i konferansesalen bare noen meter unna på Clarion Hotel Energy.

Men dette skal ikke handle om Musk, selv om man nok kan mistenke at Jensen mener at han fint kan bidra mer til gode formål.

Hun leder selv et prosjekt som er tungt finansiert av en av Norges aller rikeste menn, Kjell Inge Røkke. Forskningsskipet Rev Ocean, som Børsen nettopp omtalte, har en estimert prislapp på tre til fire milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer