Rikmannsdatteras luksusplaner i vasken

Begynte byggingen av parkeringsplass, svømmebasseng og tennisbane på «egen risiko». Nå har statsforvalteren satt ned foten.

OPPUSSING: Celestine Clauson ønsket å stase opp sjøluksusen på Tjøme med ny parkeringsplass, svømmebasseng og tennisbane. Det førte til masse trøbbel. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 kjøpte mangemillionæren Celestine Clauson fritidseiendommen Neholmveien 67 i sommerparadiset Tjøme. Den daværende 19-åringen betalte 30,75 millioner kroner.

Siden den gang har rikingen ønsket å stase opp sjøluksusen med ny parkeringsplass, svømmebasseng og tennisbane.

Kunne være ulovlig

Det var det arkitektbyrået Breili & Partnere som skulle stå for. De hadde på vegne av eiendommens forrige eier søkt om byggetillatelse før Clauson overtok, ifølge Tønsbergs Blad, som ved en rekke anledninger har omtalt saken.

Etter mange omfattende runder fram og tilbake fikk Clauson og arkitektfirmaet 28. januar i fjor Færder kommunes igangsettelsestillatelse til å sette spaden i jorda.

Samtidig skal de ha fått beskjed om at rammetillatelsen gitt av Tjøme kommune i 2015 inneholdt alvorlige feil og mangler. Utbyggingen kunne derfor være ulovlig.

Satte i gang

De tok likevel sjansen.

- Vi setter i gang på egen risiko, sa arkitekt Rune Breili den gang, ifølge avisa.

Byggingen skal ha vært godt i gang da kommunen i mai i fjor konkluderte med at rammetillatelsen fra 2015 var ugyldig, og utbyggingen ulovlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.