Rikmannsdatteras luksusplaner i vasken

Begynte byggingen av parkeringsplass, svømmebasseng og tennisbane på «egen risiko». Nå har statsforvalteren satt ned foten.

OPPUSSING: Celestine Clauson ønsket å stase opp sjøluksusen på Tjøme med ny parkeringsplass, svømmebasseng og tennisbane. Det førte til masse trøbbel. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 kjøpte mangemillionæren Celestine Clauson fritidseiendommen Neholmveien 67 i sommerparadiset Tjøme. Den daværende 19-åringen betalte 30,75 millioner kroner.

Siden den gang har rikingen ønsket å stase opp sjøluksusen med ny parkeringsplass, svømmebasseng og tennisbane.

Kunne være ulovlig

Det var det arkitektbyrået Breili & Partnere som skulle stå for. De hadde på vegne av eiendommens forrige eier søkt om byggetillatelse før Clauson overtok, ifølge Tønsbergs Blad, som ved en rekke anledninger har omtalt saken.

VILLE HA LUKSUS: Millionær Celestine Clauson ønsket seg, i likhet med sin nabo til høyre i bildet, en tennisbane på hytta. Nå har statsforvalteren knust drømmen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VILLE HA LUKSUS: Millionær Celestine Clauson ønsket seg, i likhet med sin nabo til høyre i bildet, en tennisbane på hytta. Nå har statsforvalteren knust drømmen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Etter mange omfattende runder fram og tilbake fikk Clauson og arkitektfirmaet 28. januar i fjor Færder kommunes igangsettelsestillatelse til å sette spaden i jorda.

Samtidig skal de ha fått beskjed om at rammetillatelsen gitt av Tjøme kommune i 2015 inneholdt alvorlige feil og mangler. Utbyggingen kunne derfor være ulovlig.

Satte i gang

De tok likevel sjansen.

- Vi setter i gang på egen risiko, sa arkitekt Rune Breili den gang, ifølge avisa.

Byggingen skal ha vært godt i gang da kommunen i mai i fjor konkluderte med at rammetillatelsen fra 2015 var ugyldig, og utbyggingen ulovlig.

Dette falt ikke i god jord hos Clauson som, via sin advokat Anne Tellefsen, klaget på vedtaket.

17. mars kom imidlertid den knusende beskjeden fra statsforvalteren: Byggingen er ulovlig, og det påbegynte arbeidet må rives.

«Statsforvalteren har, i likhet med kommunen, kommet fram til at tillatelse til tennisbane var avhengig av dispensasjon fra byggeforbudet. Slik dispensasjon er ikke gitt. Vedtaket er derfor ugyldig på dette punktet», heter det i brevet, ifølge Tønsbergs Blad.

Clauson kan ikke anke avgjørelsen, som er endelig, og må derfor skrinlegge luksusplanene.

Får bytte takstein

Celestine Clausons advokat Tellefsen har tidligere uttalt til avisa at tillatelsen til å bygge, som forrige eier hadde søkt om, var en forutsetning for at Clauson la nesten 31 millioner på bordet for eiendommen i 2016.

Tellefsen mener ifølge avisa at disse tillatelsene alene er verdt 20 millioner kroner.

Det eneste millionærarvingen nå sitter igjen med, er tillatelse til å gjøre fasadeendringer. Det skal begrense seg til bytte av vindu, panel, takstein og liknende.

Rikmannsdatter

Celestine er ifølge DN datter av eks-mekler og Ventelo-gründer Conrad Clauson og rederarving Camilla Eek Clauson.

Ifølge samme avis satt Eek Clauson og hennes tre små barn igjen med en halv milliard kroner da Ventelo ble solgt til Bredbåndsalliansen for 2,3 milliarder kroner i 2007.

Det har ikke lyktes Børsen å få kontakt med Celestine Clauson. Advokat Anne Tellefsen ønsker ikke å kommentere saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer