Riksadvokaten: Går ikke inn i Huitfeldt-saken

Økokrim konkluderte i går med at de ikke vil åpne etterforskning mot Anniken Huitfeldt og ektemannen Ola Flem for innsidehandel.

MØTTE PRESSEN: Anniken Huitfeldt holdt pressekonferanse etter at det ble kjent at mannen har kjøpt aksjer i blant annet Kongsberg Gruppen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Anniken Huitfeldt holdt pressekonferanse etter at det ble kjent at mannen har kjøpt aksjer i blant annet Kongsberg Gruppen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flem har foretatt mer enn hundre aksjehandler i tida Huitfeldt har vært utenriksminister. Huitfeldt har sittet på sensitiv informasjon om aksjer ektemannen har handlet. Huitfeldt bedyrer imidlertid at hun aldri har delt denne informasjonen med ektemannen.

I dag gikk BI-forsker Espen Henriksen ut i NRK og reagerte på at Huitfeldt-saken ikke etterforskes mens Ola Borten Moe, som gikk av som statsråd tidligere i august, nettopp etterrforskes for innsidehandel.

- Som potensiell innsidesak framstår denne saken langt mer alvorlig enn Borten Moe-saken, sier Henriksen til NRK.

FORKJØLA: Her går det galt for utenriksminister Huitfeldt under en pressekonferanse onsdag 30. august. Video: NTB Vis mer

Dagbladet har spurt Riksadvokaten, som er øverste påtaleansvarlig i Norge, om de vil ta en selvstendig vurdering av om Huitfeldt-saken bør etterforskes, eller om de vil be Økokrim gjøre en ny vurdering i lys av den offentlige debatten.

- Det er det ikke grunnlag for. Saken håndteres av Økokrim ved assisterende økokrimsjef, opplyser Riksadvokaten i en e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer