Riksmekleren bekrefter: Nå har han anmeldt

Lekkasjene fra forhandlingene mellom LO og NHO er anmeldt til politiet.

NEKTER: Hverken NHO-leder Ole Erik Almlid eller LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener de har lekket fra forhandlingene. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
NEKTER: Hverken NHO-leder Ole Erik Almlid eller LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener de har lekket fra forhandlingene. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Riksmekler Mats Ruland opplyser til Børsen at han har anmeldt lekkasjene fra forhandlingene mellom NHO og LO i april, da storstreiken pågikk.

- Anmeldelsen ble sendt i går, skriver han i en SMS til Børsen.

Avviser lekkasjer

Det vakte oppsikt da LO-leder Peggy Hessen Følsvik hevdet at NHO brøt taushetsplikten ved å lekke enkelttall fra forhandlingene mellom LO og NHO.

NHO avviste påstandene blankt. LO nektet også for å ha stått bak lekkasjen.

Riksmekler Ruland kalte i etterkant inn topplederne på teppet for å snakke om lekkasjene, og mens storstreiken var i gang utelukket ikke Ruland at han kom til å anmelde lekkasjene.

Onsdag bekrefter riksmekleren til Børsen at forholdet nå er anmeldt til politiet.

75 personer kan ha lekket

Møteboka som Riksmekleren har publisert på sine nettsider, viser at LO hadde en forhandlingsdelegasjon på 36 personer og NHO en delegasjon på 39 personer.

Det innebærer at minst 75 personer har hatt førstehåndskunnskap til detaljene som ble kjent i strid med taushetsplikten som følger av arbeidstvistloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer