Bekrefter til Børsen:

Riksmekleren vil anmelde

Riksmekler Mats Ruland kommer til å anmelde lekkasjer fra meklingen mellom NHO og LO.

FULL KLINSJ: Mens storstreiken pågikk mellom NHO og LO i april, var det full ordkrig mellom partene. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
FULL KLINSJ: Mens storstreiken pågikk mellom NHO og LO i april, var det full ordkrig mellom partene. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Riksmekler Mats Ruland opplyser til Børsen at han har hatt møte med LO og NHO, og at han vil anmelde lekkasjene fra meklingen.

- Jeg oppfatter at både LO og NHO ser alvorlig på lekkasjene og har forståelse for at jeg velger å anmelde, skriver han i en SMS til Børsen.

75 personer kan ha lekket

Det vakte oppsikt da LO-leder Peggy Hessen Følsvik hevdet at NHO brøt taushetsplikten ved å lekke enkelttall fra forhandlingene mellom LO og NHO.

NHO avviste påstandene blankt. LO nektet også for å ha stått bak lekkasjen.

Riksmekler Ruland kalte i etterkant inn topplederne på teppet for å snakke om lekkasjene, og mens storstreiken var i gang utelukket ikke Ruland at han kom til å anmelde lekkasjene.

Og nå bekrefter han altså til Børsen at han kommer til å anmelde forholdet.

Møteboka som Riksmekleren har publisert på sine nettsider, viser at LO hadde en forhandlingsdelegasjon på 36 personer og NHO en delegasjon på 39 personer.

Det innebærer at minst 75 personer har hatt førstehåndskunnskap til detaljene som ble kjent i strid med taushetsplikten som følger av arbeidstvistloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer