Ringes ned: - Det eksploderte

Nå vil «alle» ha svømmebasseng i hagen.

SPÅR REKORDÅR: Daglig leder i selskapet Bassengutstyr, Daniel Pettersen, har aldri før opplevd en så voldsom etterspørsel som i år. Nå jobber bedriften på spreng for å levere løsninger til norske badenymfer. Foto: Nils Pettersen
SPÅR REKORDÅR: Daglig leder i selskapet Bassengutstyr, Daniel Pettersen, har aldri før opplevd en så voldsom etterspørsel som i år. Nå jobber bedriften på spreng for å levere løsninger til norske badenymfer. Foto: Nils Pettersen Vis mer
Publisert

Store deler av norsk næringsliv holdt pusten da regjeringen varslet nedstengning av Norge 12. mars. I horisonten lusket blodrøde tall, permitteringer, oppsigelser og konkurser.

For familiebedriften Bassengutstyr i Larvik var det kun stille før stormen.

- Vi har mer enn nok å gjøre. Veksten har vært formidabel. Det hadde vi ikke forventet da nyheten om corona kom. Det var riktignok stille i en liten uke, men så eksploderte det. Plutselig skulle «alle» ha basseng, sier daglig leder Daniel Pettersen til Børsen.

Knuste forventningene

Bedriften, som er markedsledende innen salg av badebasseng til det private markedet, har hatt en stabil vekst de siste tolv åra. I fjor slo virksomheten derimot alle rekorder, med en omsetning på 33,8 millioner kroner.

- Vi var utrolig stolt og fornøyde, og tenkte at det resultatet skulle bli vanskelig å slå. Hittil i år har vi imidlertid hatt en markant økning i omsetning - over 50 prosent mer enn vi hadde forutsett. Vi ligger an til en solid ny rekord.

ENDELIG UTEPILS: Det ble lange køer da kranene endelig åpnet opp i Oslo igjen etter coronapandemien. Video: Ørjan Ryland/Amanda Walnum / Dagbladet Vis mer

Reiserestriksjoner, stengte grenser og parkerte fly, fører til at de aller fleste må belage seg på norgesferie år. Pettersen mener det har hatt avgjørende betydning for selskapets vekst de siste månedene.

- Ja, vi opererer med slagordet «Reis på ferie i egen hage», og i år er det blitt svært gjeldende. Både nye og eksisterende kunder er ekstremt ivrige, spesielt i år. De vil ha basseng og utstyr med én gang. Fra april og fram til i dag, har vi sikkert levert 20 tonn med kjemikalier.

- Ulempen

Selv om butikken går så det suser, har ikke Bassengutstyr vært unntatt coronavirusets piskeslag. Med dramatiske fall i både oljepris og kronekurs, har import av varer blitt langt dyrere.

- Det er ulempen for vår del, men vi ønsker ikke å sette opp prisene av den grunn da vi tjener inn det tapte som følge av større omsetning av varer.

- En annen utfordring er tilgangen på varer. Vi var heldige som hamstret i vinter, og har fortsatt tilgang på utstyr via våre leverandører. Foreløpig ser det greit ut med tanke på å få levert ut til kundene.

Ulike priser

Pettersen opplyser at prisen for å få installert et av deres bassenger varierer fra 50 000 til 500 000 kroner.

- Har folk så mye penger å impulsshoppe for i disse tider, altså?

- Vi opplever at det er en klar sammenheng med de lave rentene, altså at folk får gunstige lån og ønsker å investere i egen eiendom.

Pettersen anslår at opp mot 75 prosent av deres kunder er basert på Østlandet. På samme tid leverer bedriften over hele landet - også i Nord-Norge og i Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer