Ringnes med skatteslakt: - Terminal kreft

Mangemilliardær Christian Ringnes fyrer løs mot formuesskatten.

Eiendomsmilliardær Christian Ringnes overrasker under Arendalsuka. Video: Anniken Aronsen. Reporter: Anniken Aronsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Børsen): Det ble tidvis høy temperatur da mangemilliardær Christian Ringnes møtte Rødt-leder Marie Sneve Martinussen til debatt under Arendalsuka onsdag.

De to diskuterte blant annet skatter, eierskap, arveavgift og ikke minst den betente formuesskatten.

- Jeg tror vi alle kan være enige i at det å bli født til rikdom er et lykketreff, og derfor i teorien noe man kunne skatte av. Det er jeg ikke uenig i, uttalte Ringnes under debatten, i regi av Dagens Næringsliv.

- Så kan du si, hvilke skatter er verst? Jeg tror ikke arveskatt er det verste, fortsetter Ringnes.

- Risikabelt

Milliardæren fortsetter med å hamre ut en særdeles skremmende prognose:

- Den formuesskatten vi har nå, er terminal kreft. Det kommer til å utarme oss, og vi kommer til å dø av det til slutt. Arveskatten er hjerteinfarkt fra tid til annen, så det kan man vel leve med, sier Ringnes og får latter fra salen.

- Men det er litt risikabelt. Det som er risikabelt er selvfølgelig at alle bedrifter er ikke børsnoterte. Det er ikke alle eiere som kan selge en del av Orkla og ha til å betale skatten. Det er veldig, veldig mange bedrifter som er eid av noen som er veldig få og som det eneste naturlige er at det arves videre til neste generasjon, sier Ringes og peker på driftens systemverdi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.