Dubai:

Risikerer fengsel etter naken-seanse

I Dubai er en gruppe kvinner pågrepet etter en lettkledd tur på balkongen.

STRENGT: I Dubai kan det vente strenge straffer for såkalt utuktig oppførsel. (Photo by Giuseppe Cacace / AFP / NTB
STRENGT: I Dubai kan det vente strenge straffer for såkalt utuktig oppførsel. (Photo by Giuseppe Cacace / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt på lyse dagen skal kvinnene ha posert uten en tråd på en balkong i en av Dubais finere strøk. Bilder og videoer fra seansen spredte seg seinere raskt på nettet og kom som et sjokk på det strengt konservative samfunnet, skriver Sky News.

Nå har politiet tatt affære.

- Slik uakseptabel oppførsel reflekterer ikke verdiene og etikken i Emiratene, skriver politiet i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået AP.

Kvinnene skal være pågrepet for utuktig oppførsel, og risikerer ifølge AP med det fengsel i opptil seks måneder og bøter på opptil 1360 dollar - tilsvarende rundt 11 000 norske kroner.

- EN DRØM: Fotograf Jumana Jolie fanget disse unike bildene i Dubai. Video: Jumana Jolie via CNN Vis mer

Å dele det som omtales som pornografisk materiale kan også straffes med fengsel basert på islamsk lov, skriver Sky News.

Ifølge Sky News kan De forente arabiske emirater være mer liberale enn sine naboer på visse områder, men blant annet offentlig kyssing og å drikke alkohol uten spesialtillatelse sendt folk i fengsel tidligere.

Emiratene har også strenge regler hva gjelder det offentlige ordskiftet, og også kommentarer på nettet, eller å poste videoer, har ført til fengselsstraffer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer