Flyr:

Risikerer konkurs: - I skikkelig trøbbel

Ett år etter at investor og flyarving Erik G. Braathen satset på et nytt norsk flyeventyr, kan det være slutt. Tirsdag avgjøres selskapets skjebne.

KAMP MOT KLOKKA: Investor og flyarving Erik G. Braathen var til stede da Flyrs første Boeing 737-fly landet på Oslo lufthavn sommeren 2021. Sammen med flere kjente navn fra flybransjen startet han flyselskapet som skulle utfordre SAS og Norwegian. Nå kan det bli kroken på døra. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KAMP MOT KLOKKA: Investor og flyarving Erik G. Braathen var til stede da Flyrs første Boeing 737-fly landet på Oslo lufthavn sommeren 2021. Sammen med flere kjente navn fra flybransjen startet han flyselskapet som skulle utfordre SAS og Norwegian. Nå kan det bli kroken på døra. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- Det er klart at Flyr er i skikkelig trøbbel nå. Det er det ingen tvil om, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til Børsen.

Flyr har kniven på strupen. Torsdag la det kriserammede selskapet fram nedslående kvartalsresultater, og varslet samtidig kraftfulle grep for å redusere pengebruken inn mot vinteren.

Foruten kraftige rutekutt, skal rundt 50 prosent av arbeidsstyrken permitteres. Nyheten utløste kurskollaps for Flyr-aksjen - som falt nær 70 prosent på to dager.

- Fryktelig spennende

For eierne er det nå en intens kamp mot klokka. Innen førstkommende tirsdag må selskapet sikre 430 millioner kroner i fersk egenkapital. Hvis ikke risikerer Flyr å ende i historiebøkene.

- Dette blir fryktelig spennende, slår Elnæs fast.

I årets tredje kvartal gikk Flyr på et solid tap på 452,9 millioner kroner. I rapporten opplyste selskapet om et driftstap på 231,7 millioner kroner. Omsetningen endte på 610,4 millioner.

- Normalt er tredje kvartal det beste kvartalet i året for flyselskaper i både Europa og Norge. Dette ble ikke et godt kvartal for Flyr, som lander på et solid underskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer