- Risikerer omdømmet til norsk fisk

Fisk fra Norge selges over hele verden. Avsløringene av arbeidsforhold er en trussel mot omdømmet, mener fagforeningsleder Anne Berit Aker Hansen.

FAGRE LØFTER: Dette er utdrag av tilbudet om billig arbeidskraft som Adversitus sendte ut som tilbud til norske fiskebruk i 2013. En oppskrift på sosial dumping, mener forbundsleder i NNN, Anne Berit Aker Hansen.
FAGRE LØFTER: Dette er utdrag av tilbudet om billig arbeidskraft som Adversitus sendte ut som tilbud til norske fiskebruk i 2013. En oppskrift på sosial dumping, mener forbundsleder i NNN, Anne Berit Aker Hansen. Vis mer
Publisert

OSLO (Dagbladet): Hun organiserer arbeidere på norske fiskebruk i LO-forbundet Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

- Det er vondt å tenke på hvordan franske forbrukere kan reagere når de får vite om arbeidsforholdene på norske fiskebruk. Myndighetene må frata disse fiskebrukene muligheten til å kjøpe fisk, sier hun.

Frankrike er et av de største markedene for norsk fisk.

Fisk felles verdi

Aker Hansen vil ha hardere lut mot arbeidsforholdene Dagbladet har avslørt. Hun viser også til A-krimsenteret i Bodøs funn. A-krim ser indikasjoner på menneskehandel, svart arbeid og påstander om slaveliknende forhold på fiskebruk i Nordland.

- Fisken er en felles verdi her i landet. Vi behøver ikke sitte stille og godta dette, tordner Aker Hansen.

Forbundet har lenge vært kjent med Adversitus-nettverket, som Dagbladet har omtalt i en rekke artikler. Dette var en av grunnene til at bekymringen for lønns- og arbeidsforholdene på norske fiskebruk økte.

- Da vi så tilbudet Adversitus sendte ut rundt 2013, ble arbeidet med allmenngjøring av tariffavtalen prioritert, sier Aker Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer