Risikerer stengte dører

201 bedrifter blir rammet av streik om ikke Handel og Kontor og Virke blir enige i løpet av fredagskvelden.

STREIK: Ansatte i 201 bedrifter kan bli tatt ut i streik fra lørdag dersom Handel og Kontor og Virke ikke kommer til enighet hos Riksmekleren. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STREIK: Ansatte i 201 bedrifter kan bli tatt ut i streik fra lørdag dersom Handel og Kontor og Virke ikke kommer til enighet hos Riksmekleren. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ei lang liste bedrifter risikerer streik om ikke Handel og Kontor (HK) og Virke blir enige om en revidert tariffavtale for de ansatte i varehandelen i dag. Det kan være snakk om rundt 5000 ansatte i streik, ifølge Dinside.

Forhandlingene brøt sammen i slutten av august, og etter to dager hos Riksmekleren går fristen ut ved midnatt.

201 bedrifter

På lista er 201 bedrifter over hele landet ført opp, blant dem mange Meny- og Coop-butikker, samt byggevarebutikker.

- Mange butikker vil stenge helt ned, mens enkelte vil ha redusert åpningstid eller at deler av butikken er stengt. Det vil bli opp til hver enkelt butikk hva som gjøres, har HK-leder Christopher Beckham uttalt til Nettavisen tidligere denne uka.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland forteller til NRK at han mener det er en reell fare for at det blir streik i varehandelen fra lørdag.

- Dette er en vanskelig mekling i likhet med alle andre meklinger som har kommet inn i år, sier Ruland.

Det blir nok ikke noen oppdatering før i kveld, bekrefter Riksmeklerens kontor overfor Børsen. Det er ventet at riksmekleren skal snakke med media klokka 21 og klokka 23.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer