- Risiko i alt de gjør

Onsdag ble det kjent at Norwegian gjenåpner 76 ruter innenlands og til land i Europa. Det får de ros for av ekspertene.

ÅPNER: Norwegian gjenåpner 76 ruter for reiser fra 1. juli, både innenlands og til andre land i Europa. Foto: Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi flyr, som vi gjør i dag, med sju fly fram til april 2021.

Det sa Norwegian-sjef Jacob Schram til norsk presse 4. mai i år, da det nettopp hadde blitt klart at Norwegian hadde fått gjennomslag fra kriseplanen som umiddelbart reddet flygiganten fra konkurs.

Onsdag kom kontrabeskjeden fra Norwegian, som ville vært utenkelig for bare noen uker siden. Det norske flyselskapet gjenåpner hele 76 ruter.

Fra 1. juli starter Norwegian opp igjen flyginger til en rekke destinasjoner i Europa, blant annet London, Paris og en rekke norske feriefavoritter i området som av reiselystne nordmenn oftest omtales som «Syden».

- Kan ikke være defensive

Opptrappingen av flytilbudet får tommel opp fra flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir.

- Norwegian må plukke opp hansken med en gang. SAS har vist at de er på offensiven, andre lavprisselskaper er på offensiven. Da kan ikke Norwegian være på defensiven. Jacob Schram (konserndirektør i Norwegian, journ.anm.) har tatt ansvar for at selskapet er framoverlent for de viktige månedene juli og august, hvor det er veldig mange som reiser, sier Elnæs til Børsen, og legger til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer